ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντομπρόβσκις: Εφικτή η συμφωνία μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Δημοσίευση 18 Απριλίου 2016, 12:52 / Ανανεώθηκε 18 Απριλίου 2016, 12:52
Ντομπρόβσκις: Εφικτή η συμφωνία μέσα στις επόμενες εβδομάδες
Facebook Twitter Whatsapp

Την εκτίμηση ότι μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες η αξιολόγηση εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την εκτίμηση ότι μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες η αξιολόγηση εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, εκτιμώντας ότι οι διαπραγματεύσεις είναι εφικτό να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Για το ίδιο ζήτημα, μιλώντας στη Wall Street Journal, διευκρίνισε ότι για την Κομισιόν δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία και κατέστησε σαφές ότι «αυτό που έχει σημασία είναι η ουσία».

Συνεχίζοντας, παραδέχθηκε ότι τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε σύγκλιση των απόψεων μεταξύ των πιστωτών.

«Υπήρξαν συναντήσεις για να συζητήσουμε τις διαφορές μας και θεωρώ ότι πλησιάζουμε» εκτίμησε σχετικά.

«Εάν υπάρξει πολιτική θέληση από όλες τις πλευρές, τότε μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία» επανέλαβε.

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή οικονομία, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μεγάλες αναθεωρήσεις στις οικονομικές εκτιμήσεις της Κομισιόν, οι οποίες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στις αρχές Μαΐου.

«Σίγουρα θα υπάρξουν ορισμένες προσαρμογές, αλλά δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις γενικότερες τάσεις» ξεκαθάρισε. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι η ανάκαμψη θα συνεχιστεί με ήπιους ρυθμούς και πιθανώς, να επεκταθεί σε περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.