ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Χουλιαράκη με τα τεχνικά κλιμάκια για τα μέτρα - κάβα

Δημοσίευση 27 Απριλίου 2016, 18:22 / Ανανεώθηκε 27 Απριλίου 2016, 19:17
Συνάντηση Χουλιαράκη με τα τεχνικά κλιμάκια για τα μέτρα - κάβα
Facebook Twitter Whatsapp

Συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, για την  ελληνική εναλλακτική πρόταση στα μέτρα – κάβα που ζητεί να νομοθετηθούν το ΔΝΤ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολιγόωρη συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης,  στην οποία τέθηκε επί τάπητος η ελληνική εναλλακτική πρόταση στα μέτρα – κάβα που ζητεί να νομοθετηθούν το ΔΝΤ.

Ο κ. Χουλιαράκης αποχώρησε χωρίς να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.

Η ελληνική πλευρά επιμένει στην ενεργοποίηση του Συμβουλίου Δημοσιονομικής Πολιτικής, το οποίο θα αναλάβει την παρακολούθηση επίτευξης των στόχων και θα παρεμβαίνει με «αυτόματο» κόφτη στις δαπάνες, προκειμένου να μην υπάρξουν αστοχίες στο πρόγραμμα. Μάλιστα, βάσει του συντάγματος, δεν μπορούν να νομοθετηθούν «προληπτικά μέτρα». Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των θεσμών φέρεται να εμμένουν στην κατάρτιση καταλόγου με συγκεκριμένα μέτρα, ο οποίος, είτε θα νομοθετηθεί είτε θα υπάρχει ως επισυναπτόμενο έγγραφο στο κείμενο με την τελική συμφωνία για την αξιολόγηση.

Μετά την απόρριψη του αιτήματος Τσίπρα για σύγκληση Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης, κυβέρνηση και το ευρωπαϊκό σκέλος των θεσμών έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να πειστούν οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης πως έχει επιτευχθεί πρόοδος στη συζήτηση για τον μηχανισμό επιβολής των «εφεδρικών» μέτρων και να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση το συντομότερο δυνατό.

Προς αυτή την κατεύθυνση η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είχε νωρίτερα προαναγγείλει τις συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων σε μία προσπάθεια να βρεθεί η «χρυσή» τομή στο νέο μεγάλο «αγκάθι» της διαπραγμάτευσης που προέκυψε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup την περασμένη Παρασκευή στο Άμστερνταμ.