ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το ρεπορτάζ του Newpost για τους επίορκους υπαλλήλους της ΣΤΑΣΥ

Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου 2017, 21:59 / Ανανεώθηκε 10 Φεβρουαρίου 2017, 08:10
Facebook Twitter Whatsapp

Οι επίορκοι υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ που καταχράστηκαν 1,1 εκατ. ευρώ από κάρτες και εισιτήρια του Μετρό, βρέθηκαν στο προσκήνιο συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι επίορκοι υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ που καταχράστηκαν 1,1 εκατ. ευρώ από κάρτες και εισιτήρια του Μετρό, βρέθηκαν στο προσκήνιο συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή.

Κατά την τοποθέτηση του στη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς αναφέρθηκε στο επίμαχο ζήτημα, απευθύνοντας ιδιαίτερη ευχαριστία και τον δημοσιογράφο του newpost.gr, Θάνο Πασχάλη που ανέδειξε το θέμα με ρεπορτάζ του.

«Στο ρητορικό ερώτημα ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι θα πουν ότι θέλουν, λίγοι όμως θα καταφέρουν. Μεταξύ αυτών και μια ομάδα υπάλληλων του Μετρό» δήλωσε ο κ. Αμυράς και κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Μεταξύ των ερωτημάτων που απευθύνονται στον κ. Σπίρτζη είναι :

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η παραπάνω υπόθεση και πότε θα ολοκληρωθεί; Έχει εκτιμηθεί το συνολικό ποσό (δηλαδή εισπράξεις και από αυτόματα μηχανήματα) που καταχράστηκαν οι επίορκοι υπάλληλοι;

2. Τι κυρώσεις προβλέπονται για τους εν λόγω παραβάτες; Ποια είναι η υπηρεσία εντός της ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. η οποία έχει την ευθύνη να προλαμβάνει κάνοντας ελέγχους ανάλογα περιστατικά; Θα υπάρξουν επιπτώσεις για τους προϊστάμενους της υπηρεσίας ελέγχου;

3. Για ποιο λόγο άλλαξε η διαδικασία για τον εσωτερικό έλεγχο της διακίνησης και πώλησης εισιτηρίων την άνοιξη του 2015 και με ποιες διαδικασίες διασφαλίζεται έκτοτε η ακεραιότητα στην λειτουργία της διάθεσης εισιτηρίων; Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε να προληφθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον;

 Όπως είχε γράψει το newpost.gr από τον περασμένο Μάρτιο υπήρξε ανώνυμη καταγγελία και αφορούσε  υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών από υπαλλήλους του Τομέα Καταμέτρησης της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ (Μετρό Γραμμές 2 και 3).

Μετά την καταγγελία η Γενική πραγματοποίησε Έλεγχο και Ένορκη Διοικητική Εξέταση στη ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε σχετικά με τη διαδικασία είσπραξης και απόδοσης χρηματικών ποσών που προέρχονται από τη διάθεση εισιτηρίων, καρτών απεριορίστων διαδρομών και προστίμων της Εταιρείας για το έτος 2015.