ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Στόχος η διαπραγμάτευση να τελειώσει στις 7 Απριλίου – Πιθανή η οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ

Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2017, 09:51 / Ανανεώθηκε 28 Μαρτίου 2017, 10:13
Καμμένος: Στόχος η διαπραγμάτευση να τελειώσει στις 7 Απριλίου – Πιθανή η οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Αισιόδοξος ότι μπορεί να τελειώσει η διαπραγμάτευση στις 7 Απριλίου εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφιστούν τα μέτρα μέχρι το Πάσχα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αισιόδοξος ότι μπορεί να τελειώσει η διαπραγμάτευση στις 7 Απριλίου εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφιστούν τα μέτρα μέχρι το Πάσχα. «Στόχος η διαπραγμάτευση να τελειώσει στις 7 Απριλίου και να ψηφιστεί πριν το Πάσχα», είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1.

Επίσης αναφερθείς στις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ , ο κ. Καμμένος επεσήμανε πως μόνο η Αμερική μπορεί να μας βοηθήσει. Μάλιστα τόνισε πως μπορεί να υπάρξει βοήθεια από τις ΗΠΑ σε οικονομικό επίπεδο, βοήθεια, τύπου «σχεδίου Μάρσαλ». Ενώ αποκάλυψε ότι έγιναν τέτοιου είδους συζητήσεις κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ. 

«Πιστεύω ότι και με το Ισραήλ και τις χώρες του Κόλπου, μπορεί να υπάρξει συνεργασία στα ενεργειακά. Έκανα συζητήσεις για συνεργασία στο πεδίο της ενέργειας», είπε ο υπουργός και ανέφερε πως υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ προς την χώρα μας. 

Ο κ. Καμμένος δικαιολόγησε την άποψη του τονίζοντας ότι στην Ευρώπη υπάρχουν δυνάμεις και συμμαχίες, όπως αυτές των χωρών του Βορρά με εκφραστή τον Σόιμπλε που δεν είναι διακείμενες φιλικά προς την χώρα μας. Όπως είπε χαρακτηριστικά παρά τις όποιες εντάσεις είχαμε στο παρελθόν με τις ΗΠΑ, ποτέ δεν βρέθηκε εκεί κανένας Ντάισελμπλουμ να κάνει απαξιωτικές δηλώσεις για τη χώρα μας, ούτε και κανένας Σόιμπλε να μας «κουνάει το δάχτυλο».

"Θα κλείσει η διαπραγμάτευση στις 7 Απριλίου - Σε θετική κατεύθυνση το θέμα της ΔΕΗ"

Εμείς αυτά που έχουμε να πούμε τα λέμε μέσα στην κυβέρνηση και την ομάδα διαπραγμάτευσης, αυτή την ώρα δεν θα βγω να αποκομίσω πολιτικά κέρδη, είπε ακόμα ο υπουργός και εκτίμησε πως «η διαπραγμάτευση θα τελειώσει στις 7 Απριλίου και θα ψηφίσουμε την συμφωνία πριν το Πάσχα».

Ο Πάνος Καμμένος είπε πως για την ΔΕΗ γίνεται πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, αλλά όσα ακούγονται είναι υπερβολικά: «Όπως ενημερώθηκα χθες βράδυ από τον πρωθυπουργό, πιστεύω πως είναι σε θετική κατεύθυνση και εκεί που έδωσε τη μάχη η κυβέρνηση στα εργασιακά θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

Ανέφερε ακόμη ότι τις επόμενες ώρες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ενημερώσει την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την πορεία της διαπραγμάτευσης. 

Όσον αφορά στις αιτιάσεις ότι οι ΑΝΕΛ,  δεν θα ψηφίσουν την μείωση του αφορολόγητου, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε πως «το αφορολόγητο εξαρτάται από τα άλλα μέτρα που θα αντικαταστήσουν την μείωση του αφορολογήτου. Ας περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι τα θετικά μέτρα θα καλύψουν τις μειώσεις αφορολογήτου, που θα αφορά συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες».

Πιστεύω πως όλα αυτά που συζητούμε για το 2019-20 δεν θα χρειαστούν καν, τόνισε.

Απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις 

Αναφορικά με την Τουρκία, ο κ. Καμμένος δήλωσε πως η χώρα «βρίσκεται υπό μια ανώμαλη κατάσταση και απομόνωση τόσο από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ αλλά και τη Ρωσία. Ο Ερντογάν στρέφεται κατά όλου του κόσμου, όχι μόνο κατά της Ελλάδας».  Έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Τουρκία, οι αγωγοί δεν θα περάσουν από την Τουρκία, εκτίμησε, τονίζοντας πως υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι για τους αγωγούς.

Σχετικά με την απειλή της Άγκυρας να «αφήσει» πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν στην Ευρώπη, ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως «οι πρόσφυγες σχεδόν έχουν τελειώσει και οι μετανάστες δεν απειλούν την Ελλάδα, αλλά την Ευρώπη. Όσο κι αν είναι κλειστά τα σύνορα, δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ, θα προχωρήσουν στην Ευρώπη. Υπάρχει μια επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, βάσει της οποίας όσοι συλλαμβάνονται στο Αιγαίο, επιστρέφονται στην Τουρκία. Αν η Τουρκία αποφασίσει με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, τότε θα υποστεί τις συνέπειες».