ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης ανεβάζει τον λογαριασμό

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2017, 10:17 / Ανανεώθηκε 28 Μαρτίου 2017, 12:18
Βαρβιτσιώτης: Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης ανεβάζει τον λογαριασμό
Facebook Twitter Whatsapp

Την πεποίθηση του πως οι "καθυστερήσεις" στο κλείσιμο της αξιολόγησης "ανεβάζουν τον λογαριασμό" εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την πεποίθησή του πως οι "καθυστερήσεις" στο κλείσιμο της αξιολόγησης "ανεβάζουν τον λογαριασμό" εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Συγκεκριμένα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε: "Οι καθυστερήσεις ανεβάζουν τον λογαριασμό επομένως την ανάγκη χρηματοδότησης της χώρας. Αυτό πρακτικά σημαίνει νέους φόρους για τους πολίτες και νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις." για να συμπληρώσει  "δεν μπορούμε να πιάσουμε τους στόχους όπως βλέπετε και να βγούμε στις αγορές το 2018. Αντί να μειώνονται αυξάνονται διαρκώς οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας αφού η οικονομία μας είναι σε ύφεση"

Ερωτόμενος τι διαφορετικό θα κάνει η ΝΔ απάντησε: "Εμείς θα προχωρούσαμε γρήγορα την αξιολόγηση. Η κυβέρνηση πάσχει από ιδεολογικό πρόβλημα. Διαφήμιζε την συμφωνία του 2015 και σήμερα ανακαλύπτει πως αυτά που ψήφισαν τότε δεν τους κάνουν.

Εμείς ως κυβέρνηση θα ζητήσουμε αναθεώρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων , όμως αυτό θα το κάνουμε αφού πρώτα έχουμε προβάλλει στους θεσμούς ένα ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό σχέδιο έτσι ώστε να γίνει αυτό που ζητάμε αποδεκτό από τους δανειστές μας" 

Τέλος ο κ Βαρβιτσιώτης τόνισε με νόημα πως  " Ακόμα και ο μίστερ αισιοδοξίας της Ελλάδος κ. Στουρνάρας , αφού βλέπει πάντα το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο με πρόσφατες δηλώσεις του, είπε πως η καθυστέρηση στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης θα μας βγάλει εκτός στόχων για το 2017" κατέληξε ο πρώην υπουργός.