ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ιστορικοί οι δεσμοί που συνδέουν την Ελλάδα με τη Γεωργία

Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2017, 11:14 / Ανανεώθηκε 28 Μαρτίου 2017, 12:06
Τσίπρας: Ιστορικοί οι δεσμοί που συνδέουν την Ελλάδα με τη Γεωργία
Facebook Twitter Whatsapp

Τον ομόλογό του από τη Γεωργία Γκιόργκι Κβιρικασβίλι υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως τις δύο χώρες συνδέουν ιστορικοί δεσμοί.

Τον ομόλογό του από τη Γκιόργκι ΚβιρικασβίλιΓεωργία υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως τις δύο χώρες συνδέουν ιστορικοί δεσμοί.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως ένα πρώτο βήμα τη δυνατότητα που δόθηκε στους πολίτες της Γεωργίας να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε χώρες της ΕΕ και σημείωσε πως το μέτρο αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

«Λίκνο του πολιτισμού», χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη της χώρας μας στη δική του και προσέθεσε πως η σημερινή επίσκεψή του στην Αθήνα έχει «ιστορική αξία».

«Η φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος της βίζας για τους πολίτες της Γεωργίας» θα δώσει ώθηση στον αριθμό των τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα και στην ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών, είπε ακόμα ο πρωθυπουργός της Γεωργίας.

Επίσης αναφέρθηκε στα σημαντικά αποτελέσματα που υπήρξαν κατά τις επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη στη Γεωργία.