ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Υπάρχει ενιαία και συμπαγής στάση της κυβέρνησης για το ζήτημα της ΔΕΗ

Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2017, 13:15 / Ανανεώθηκε 28 Μαρτίου 2017, 14:12
Τζανακόπουλος: Υπάρχει ενιαία και συμπαγής στάση της κυβέρνησης για το ζήτημα της ΔΕΗ
Facebook Twitter Whatsapp

Η διαπραγμάτευση, αλλά και η επικείμενη πώληση μονάδων της ΔΕΗ βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, με τον ίδιο να υπογραμμίζει ότι είναι ''κοινή η απόφαση της κυβέρνησης για την ΔΕΗ'', ενώ πρόσθεσε ότι στην ανοιξιάτικη συνάντηση του ΔΝΤ θα συζητηθεί η απόφαση για την συμμετοχή του στο Ελληνικό πρόγραμμα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η διαπραγμάτευση, αλλά και η επικείμενη πώληση μονάδων της ΔΕΗ βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, με τον ίδιο να υπογραμμίζει ότι είναι ''κοινή η απόφαση της κυβέρνησης για την ΔΕΗ'', ενώ πρόσθεσε ότι στην ανοιξιάτικη συνάντηση του ΔΝΤ θα συζητηθεί η απόφαση για την συμμετοχή του στο Ελληνικό πρόγραμμα. 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ''Στόχος μας είναι καταλήξουμε σε κοινά αποδεκτή λύση, πέρα από παράλογες απαιτήσεις. Για παράδειγμα από το ΔΝΤ που ζητά μέτρα ύψους 3,1 δισ. ευρώ. Θα είναι μια συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα και θα υπάρχει σειρά ελαφρύνσεων προς τους πολίτες''. 

Σε σχέση με τη ΔΕΗ ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι ''Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ψηφίσει και ήταν ένα έτοιμη να ψηφίσει την πώληση μεγάλων παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ. Οι προτάσεις της ανατράπηκαν από την παρούσα κυβέρνηση. Όταν έρθει η τελική συμφωνία θα κληθούμε να πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις. Σύμφωνα με τα όσα είχε συμφωνήσει η ΝΔ, όσα απαιτούν οι δανειστές και τρίτον με όσα έχει πει η κυβέρνηση. Έχω την πεποίθηση ότι θα είναι τέτοια η συμφωνία που δεν θα αμφισβητηθεί από κανέναν. Υπάρχει ενιαία και συμπαγής στάση της κυβέρνησης για το ζήτημα''.

Πότε θα κλείσει η Αξιολόγηση

''Είναι το λιγότερο ανεύθυνο να δίνω αριθμητικά ποσοστά. Οδεύουμε σε έναν δρόμο που φαίνεται ότι θα καταλήξει σύντομα. Στόχος να έχουμε την SLA για να ανοίξει ο δρόμος για την συζήτηση που θα αφορά τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος. Στην ανοιξιάτικη συνάντηση του ΔΝΤ θα συζητηθεί με τον πιο επίσημο τρόπο η απόφαση του ΔΝΤ για την συμμετοχή του στο Ελληνικό πρόγραμμα. 

Το ΔΝΤ να επιταχύνει, να πάρει επιτέλους μια απόφαση, γιατί από αυτό εξαρτάται και η σταθερότητα της οικονομίας. Έχουν υπάρξει βήματα από όλες τις πλευρές για να βγει η Ελλάδα στο ξέφωτο και λύση που θα ανοίγει τον δρόμο για πρόσβαση της χώρας στις αγορές''.

Για τις καθυστερήσεις στην διαπραγμάτευση

''Υπάρχει προβληματισμός σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις αλλά δεν ευθύνεται η κυβέρνηση, αλλά οι παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. Το ζήτημα είναι να έχουμε και μια συμφωνία κοινωνικά βιώσιμη.

Κανένα σενάριο δημοψηφίσματος ή εκλογών

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, o κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχει σενάριο δημοψηφίσματος ή εκλογών.

Δεν θα ψηφίσουμε μέτρα πριν την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας

Την ίδια στιγμή, ο κυβ. εκπρόσωπος διέψευσε ότι η κυβέρνηση θα ψηφίσει τα οποιαδήποτε μέτρα πριν την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας.'Οπως τόνισε ''μετάξύ της ολοκλήρωσης της συμφωνίας και της συζήτησης για το χρέος θα συζητηθούν κάποια μέτρα, αλλά όχι αυτά για το 2019''.

Σημίτης: Ένας από τους αρχιτέκτονες της καταστροφής της ελληνικής οικονομίας

''Δεν σχολιάζουμε μια συνέντευξη που δεν έχει προβληθεί δημοσίως. Ο κ. Σημίτης είναι ο τελευταίος που θα έπρεπε να προτείνει λύσεις για το ελληνικό πρόβλημα. Είναι ένας από τους αρχιτέκτονες της καταστροφής της Ελληνικής οικονομίας''.