ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι δικογραφίες για τρία πολιτικά πρόσωπα

της Μίνας Μουστάκα - Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2017, 14:26 / Ανανεώθηκε 28 Μαρτίου 2017, 15:53
Στη Βουλή οι δικογραφίες για τρία πολιτικά πρόσωπα
Facebook Twitter Whatsapp

Στη Βουλή διαβίβασε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, τρεις δικογραφίες για πολιτικά πρόσωπα.

Στη Βουλή διαβίβασε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, τρεις δικογραφίες για πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη δικογραφία αφορά τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και σχετίζεται με τη φερόμενη καταγραφή συνομιλίας του, η οποία αναρτήθηκε στις 10-12-14 στο διαδίκτυο. Πρόκειται για ηχητικό απόσπασμα 5 λεπτών κατά την αναπαραγωγή του οποίου φέρεται να λέει «πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γ...». Η εν λόγω προτροπή φαίνεται να αφορούσε κατηγορούμενους της Χρυςής Αυγής ενόψει της απολογίας τους.

Το διερευνόμενο αδίκημα είναι της πρόκλησης τέλεσης πλημμελήματος και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους δικαστικού λειτουργού. 

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από καταγγελία πολίτη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην οποία όμως αναφερόταν το αδικημα της παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, θέτοντας ζητήματα για την ασφάλεια της χώρας από την παρακολούθηση των επικοινωνιών του Πρωθυπουργού. 

Ωστόσο, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέληξε ότι πρέπει η Βουλή να αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην Πρωθυπουργού, ενώ δεν κατέστη δυνατόν στο πλαίσιο της έρευνας να εντοπιστεί ο δράστης της καταγραφής.

Η δεύτερη δικογραφία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στρεφεται κατά του Γιάννη Στουρνάρα και αφορά μήνυση εταιρείας πετρελαιοειδών εναντίον του ως υπουργού οικονομικών την περίοδο 2013-14, κατά του πρώην γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη και κατά του Ιωάννη Κωστόπουλου, πρώην δ/ντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ. Στη μήνυση γίνεται λόγος για τεράστια ζημία του Δημοσίου από τροπολογία που κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων και εισπρακτέων φορολογικών εσόδων.

Η τρίτη δικογραφία αφορά μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη κατά του βουλευτή των ΑΝΕΛ Αθανάσιου Παπαχριστόπουλου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του τύπου, που κατά τον μηνυτή τελέστηκε στις 29-4-16 όταν σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης καταφέρθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ.