ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρουσόπουλος: Ο Καραμανλής μιλάει με τα έργα του - Ο Σημίτης παραποιεί την αλήθεια

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2017, 13:19 / Ανανεώθηκε 29 Μαρτίου 2017, 14:45
Facebook Twitter Whatsapp

Ρουσόπουλος: Ο Καραμανλής μιλάει με τα έργα του 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με στοιχεία απάντησε ο πρώην υπουργός Επικρατείας της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος σε όσα ισχυρίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για την διακυβέρνηση της περιόδου του Κώστα Καραμανλή. 

Ο κ. Ρουσόπουλος χαρακτήρισε ψευδή τα όσα ισχυρίστηκε χθες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης  για  δήθεν  μεγάλα ελλείματα που δημιούργησε η  κυβέρνηση Καραμανλή  με συνέντευξή του στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ.

"Το χρέος των κυβερνήσεων Καραμανλή ήταν πολύ μικρότερο" επεσήμανε  ο πρώην υπουργός τονίζοντας πως: " το κόλπο, το τερτίπι που έκανε η κυβέρνηση Σημίτη για να φορτώνει το χρέος στην επόμενη κυβέρνηση, ήταν π.χ στα εξοπλιστικά  ότι έδιναν το 1/3 προκαταβολή και έβαζαν στο τέλος το συνολικό τίμημα να το χρεωθεί η επόμενη κυβέρνηση."

Μάλιστα ο κ. Ρουσόπουολος ανέφερε "χαρακτηριστικά την περίπτωση πολεμικών αεροσκαφών τα οποία  εάν και είχαν παραδοθεί από το 1998 η κυβέρνηση Σημίτη έκανε πως "δεν παραλάμβανε"  το τελευταίο αεροσκάφος, για να στείλει το συνολικό τίμημα (χρονικό ανακαταμερισμό υπολογισμού των στρατιωτικών δαπανών) στην επόμενη κυβέρνηση" 

Στο σημείο αυτό ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε  "πως μιλάμε για 8,6 δισ ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία βέβαια εκτός από αυτό το τερτίπι υπάρχουν και πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης Σημίτη που είναι φυλακή για άλλες υποθέσεις" 

Για μίζες επεσήμαναν  οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ  για να συμπληρώσει ο πρώην υπουργός :"50 δισ ευρώ μόνο τόκους  έπρεπε να πληρώσει η κυβέρνηση Καραμανλή από τέτοιες ενέργειες, της κυβέρνησης Σημίτη. Η κυβέρνηση Σημίτη με τεχνητούς και τεχνικούς όρους μετέθετε  συνεχώς τον λογαριασμό στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή" 

Για την ΕΡΤ που ήταν και στον τομέα ευθύνης του ο κ. Ρουσόπουλος επεσήμανε: " Είχαν αφήσει 120 εκατομμύρια υποχρεώσεις τους να πληρωθούν το 2005 από εμάς" 

Μίλησε και για το περίφημο swap του Κώστα Σημίτη ο κ. Ρουσόπουλος τονίζοντας πως: "πληρώσαμε πολύ περισσότερα για να "εξαφανίσει" η κυβέρνηση Σημίτη χρέος 2,8 δισ ευρώ". (σ.σ για το συγκεκριμένο θέμα κάποιοι λένε πως μας στοίχισε κοντά στα 16 δισ ευρώ). 

Ερωτώμενος ο κ. Ρουσόπουλος για ποιο λόγο δεν βγαίνει να μιλήσει και ο Κώστας Καραμανλής όπως ο Κώστας Σημίτης  τόνισε:

"Πως ο Καραμανλής μιλάει με τα έργα του και ένα από αυτά είναι κοντά σας. Το Μέγαρο Νιάρχου που δημιούργησε η δική μας κυβέρνηση. Άλλωστε αυτοί που λένε γιατί δεν μιλάει ο Κώστας Καραμανλής δεν θέλουν να τον ακούσουν απλώς  ψάχνουν να βρουν μια ακόμη αφορμή για να τον βρίσουν και πάλι.

Ο Καραμανλής στα κρίσιμα όπως ήταν το δημοψήφισμα το 2015 μίλησε , όπως και πρόσφατα μέσω της ανακοίνωσής του για την απόφαση για το Βατοπέδι. Μια σκευωρία που είχε στόχο να πλήξει την κυβέρνηση Καραμανλή και το έργο της". 

Τέλος ο πρώην υπουργός αφού αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο περιστατικό όπου υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ τα "άκουσαν" από υπαλλήλους της Eurostat επειδή σε δημοσίευμα της "Καθημερινής" μάθαιναν πως η ελληνική κυβέρνηση (Σημίτη) είχε παραλάβει  μαχητικά αεροσκάφη τα οποία βέβαια ποτέ δεν δήλωσε! ,στη συνέχεια έδωσε συγκλονιστικά στοιχεία και για όσα ψευδή ισχυρίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σχετικά με την ανάπτυξη.

"Το 2009 εμείς είχαμε "ανάπτυξη"  -4,3% (ύφεση) όταν όμως ο μέσος όρος της υπόλοιπης Ευρώπης ήταν στο -4,5% (ύφεση)" αλλά αυτά δεν τα λέει ο κ. Σημίτης παραποιώντας συστηματικά την αλήθεια τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος λέγοντας πως και η Γερμανία το 2005 είχε ύφεση (-5%).

Στο σημείο αυτό φάνηκε καθαρά  πως κάποιος  λέγοντας την μισή αλήθεια μπορεί να παραπλανήσει  όσους δεν γνωρίζουν από οικονομικά μεγέθη. Δημιουργώντας παράλληλα και το ανάλογο κλίμα απαξίωσης για όσους δεν συμπαθεί.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας της ΝΔ μίλησε προσκομίζοντας στοιχεία για την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και απάντησε με απόλυτη σαφήνεια και χωρίς υπεκφυγές σε όλες τις ερωτήσεις που του ετέθηκαν.