ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Η οικονομία πνέει τα λοίσθια - Η αγοραστική δύναμη μειώθηκε κατά 30%

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 30 Μαρτίου 2017, 11:42 / Ανανεώθηκε 30 Μαρτίου 2017, 11:38
Μπακογιάννη: Η οικονομία πνέει τα λοίσθια - Η αγοραστική δύναμη μειώθηκε κατά 30%
Facebook Twitter Whatsapp

Μπακογιάννη: Η οικονομία πνέει τα λοίσθια - Έχουμε φτάσει στην κυριολεξία στο Αμήν!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τους αντιπολιτευτικούς τόνους ανέβασε η τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη κατηγορώντας την κυβέρνηση για την μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης. 

Συγκεκριμένα η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real τόνισε: "Η οικονομία πνέει τα λοίσθια, αυτή τη στιγμή δηλαδή είναι στην εντατική ολόκληρη η ελληνική οικονομία. Από τον μικρότερο επιχειρηματία, τον μικροπωλητή στις λαϊκές αγορές μέχρι τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας. Είναι κάτι το πρωτοφανές, η Ελλάδα μπήκε το τελευταίο τρίμηνο του ’16 και το πρώτο του ’17 ξανά σε ύφεση, η αγοραστική δύναμη των ελλήνων με βάση τα στοιχεία καταναλωτή μειώθηκε 30%. Έχουμε φτάσει στην κυριολεξία στο αμήν!"

Συνεχίζοντας την κριτική της σχετικά με το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης επεσήμανε: "Λένε ότι κλείδωσε αλλά περιμένω να το δω. Η καθυστέρηση αυτή έχει ήδη τα αποτελέσματά της, δεν μπορείς να την ξεκάνεις επειδή αποφάσισες ότι σήμερα θα κλείσεις ή αύριο θα κλείσεις. Τα αποτελέσματα αυτής της διαπραγμάτευσης, η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι δεν υπήρχαν αυτά τα μέτρα στο τραπέζι πριν από 6 μήνες. Η ίδια η κυβέρνηση παραδέχτηκε δια του κ. Τσακαλώτου, ότι κατέστρεψε τη μεσαία τάξη και έκανε λάθος, από τότε που εφευρέθηκε το «συγνώμη» οι άνθρωποι χάσανε οποιαδήποτε μορφής τσίπα. Αυτή η κατάσταση είναι αδιανόητη!" 

Σχετικά με το θέμα της ΔΕΗ η τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ δήλωσε: "Τόλμησε χθες η κυβέρνηση να κουνήσει το δάχτυλο στη ΝΔ και να μας πει ότι είμαστε, ο περίφημος κ. Σκουρλέτης, «βαποράκια ιδιωτικών συμφερόντων». Και σας ερωτώ κάτι πολύ απλό όταν η ΔΕΗ είχε χρηματιστηριακή αξία επί της ΝΔ 12 ευρώ  η μετοχή και σήμερα έχει 2,7 ευρώ και δώσουνε τις λιγνιτικές μονάδες με 2,7 ευρώ  ποιος είναι «βαποράκι συμφερόντων»;  Αυτός ο οποίος θα έδινε το 40% με 12ευρώ  ή αυτός που θα δώσει τελικώς με 2,7 ευρώ; Και περιμένω από τον κ. Τζανακόπουλο μια απάντηση γιατί τα νούμερα δεν διαψεύδονται.

Ερωτηθείς  η κ. Μπακογιάννη εάν βλέπει εκλογές απάντησε: "Μπορεί και να μη κάνει εκλογές αλλά αυτό το οποίο σίγουρα  έχει πάθει ο κ. Τσίπρας είναι ότι υπάρχει απόλυτη αναντιστοιχία κοινωνίας - κυβέρνησης. Κοινωνίας - κυβερνητικής πλειοψηφίας. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στις περιφέρειές τους, δεν κυκλοφορεί κουνούπι Συριζαίϊκο στην πιάτσα. Και δεν είναι τυχαίο ότι δεν κυκλοφορεί, δεν κυκλοφορεί διότι όπως έβγαλε ο κ. Αδαμίδης της ΔΕΗ το βιντεάκι του κ. Τσίπρα που έλεγε αυτά που έλεγε για τη ΔΕΗ δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα και για τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ τα βίντεο πλέον κυκλοφορούν σε κάθε τηλέφωνο άρα είναι μαθηματικός βέβαιο ότι δεν μπορεί πλέον να κοροϊδέψει την κοινωνία όπως την κορόιδευε.

Το πρόβλημα είναι ότι αν οι εκλογές είχαν γίνει όταν τις ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης δηλαδή πέρυσι τον Απρίλιο κι είχαμε μια κυβέρνηση της ΝΔ όλα αυτά τα οποία συζητάμε σήμερα δεν θα υπήρχαν στο τραπέζι." για να συμπληρώσει:  Δεν ξέρω αν μπορεί να φτάσει το ’19 ή δεν μπορεί να φτάσει αυτό που μετά βεβαιότητας ξέρω είναι ότι ο κ.Τσίπρας το στόχο του 2,7 που είναι φέτος η ανάπτυξη αποκλειστικώς αποκλείεται να τον πετύχει. Χάσαμε 2 τρίμηνα, ίσον 120χιλιάδες άνεργοι, ίσον επιχειρήσεις οι οποίες κλείσανε τι σημαίνει αυτό πρακτικώς, πως ξανανοίγεις μια επιχείρηση σήμερα με κλειστές τράπεζες; Αν δεν την ανοίγεις πως θα πετύχεις ανάπτυξη;" κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.