ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» Μπαλαούρα- εργαζομένων ΤτΕ για το έκτακτο βοήθημα: Κάποιος με «κάρφωσε» - «Λέει ψέματα!»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 30 Μαρτίου 2017, 13:46 / Ανανεώθηκε 30 Μαρτίου 2017, 18:55
Facebook Twitter Whatsapp

Την πεποίθησή του πως ενδέχεται να υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που να έλαβαν χωρίς να το γνωρίζουν το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, εξέφρασε ο Μάκης Μπαλαούρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Μαχαίρια" βγήκαν μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα και του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος με αφορμή το έκτακτο επίδομα που καταβλήθηκε τα περασμένα Χριστούγεννα στους χαμηλοσυνταξιούχους και το οποίο εισέπραξε και ο βουλευτής.

Ο κ. Μπαλαούρας σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους εξέφρασε την πεποίθηση πως ενδέχεται να υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που να έλαβαν χωρίς να το γνωρίζουν το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ τόνισε ότι αμέσως μόλις είδε το ποσό στον λογαριασμό του απέστειλε επιστολή στον Σύλλογο Εργαζομένων της ΤτΕ και τους ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επιστρέψει το ποσό. 

Ωστόσο ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος  «αδειάζει» τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι αφού ο κ. Μπαλαούρας ενημερώθηκε έκανε 9 ολόκληρες ημέρες να επικοινωνήσει και τελικώς να αποστείλει την επιστολή ότι θα επιστρέψει τα χρήματα. 

Μπαλαούρας: Κάποιος μέσα από την Τράπεζα με κάρφωσε

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι στις 17 του Γενάρη ενημερώθηκε από τη Τράπεζα της Ελλάδας- της οποίας ήταν και υπάλληλος- ότι μέσα στη λίστα του ΗΔΙΚΑ για το επίμαχο επίδομα ήταν και το όνομά του. Στη συνέχεια, απέστειλε επιστολή στον σύλλογο υπαλλήλων και συνταξιούχων, εκφράζοντας την έκπληξή του και ενημερώνοντας πως ότι θα επιστρέψω το ποσό. «Είμαι τυχερός που ενημερώθηκα σχετικά», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που να έλαβαν το επίδομα αλλά να μην το έμαθαν ποτέ».

Ο κ. Μπαλαούρας υπογράμμισε πως πρέπει το μηχανογραφικό σύστημα να βελτιωθεί περισσότερο και να διαμορφωθεί βάση δεδομένων που μπορεί να ελέγξει τις πηγές εισοδήματος των συνταξιούχων, καθώς όπως εξήγησε στο ισχύων σύστημα υπάρχει κενό.

Αξίζει να επισημανθεί πως ο κ. Μπαλαούρος εξέφρασε την ενόχλησή του για το ότι «πιθανότατα κάποιος μέσα από τη Τράπεζα με κάρφωσε».

Στον εν ενεργεία βουλευτή είχε μεν ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης καθώς ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας λαμβάνει τη βουλευτική αποζημίωση, πλην όμως λάμβανε ένα μικρό επίδομα – ως παράπλευρο των συντάξιμων αποδοχών επικουρικό– που η καταβολή του δεν μπορούσε να ανασταλεί.

Ετσι, το «σύστημα» που δημιουργήθηκε για να δοθεί η «13η σύνταξη» σε συνταξιούχους κάτω των 800 ευρώ, εντόπισε και το συγκεκριμένο ποσό του δικαιούχου, ο οποίος όμως κατά τα άλλα εισπράττει μηνιαίως και τα τουλάχιστον 5.135 ευρώ της βουλευτικής αποζημίωσης.

Σύλλογος Υπαλλήλων ΤτΕ: Λέει ψέματα ο Μπαλαούρας για την 13η σύνταξη

Σε άδειασμα του Μάκη Μπαλαούρα σχετικά με το πώς έγινε γνωστό και τις ενέργειες που ακολούθησαν για τη 13η σύνταξη που πήρε στο τέλος του 2016 προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αντίθετα με ό,τι ισχυρίστηκε το πρωί της Πέμπτης σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ότι μόλις το συνειδητοποίησε δώρισε το ποσό στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ, ο Σύλλογος των εργαζομένων της ΤτΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ήταν ο ίδιος ο σύλλογος που εντόπισε τη χορήγηση του «μποναμά» στον κ. Μπαλαούρα.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΤΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει αφενός ότι στις αρχές Ιανουαρίου εντοπίστηκε η χορήγηση του βοηθήματος στον πρώην εργαζόμενο και συνταξιούχο της Τράπεζας της Ελλάδος Μάκη Μπαλαούρα και ανακοινώθηκε στις 9 Ιανουαρίου και αφετέρου ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε εννέα ολόκληρες ημέρες για να στείλει επιστολή στον σύλλογο με τον οποίο να ανακοινώνει ότι επιστρέφει από 150 ευρώ στο απεργιακό ταμείο του Σ.Υ.Τ.Ε. και στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Σ.Σ.Τ.Ε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με το θέμα της καταβολής βοηθήματος στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Μπαλαούρα το οποίο αναδείχθηκε από πολλά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Ως γνωστόν τον Δεκέμβριο του 2016 η κυβέρνηση ψήφισε τη χορήγηση έκτακτου εφάπαξ βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2017 υπέπεσε στην αντίληψη τόσο του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδος (Σ.Υ.Τ.Ε.) όσο και του Συλλόγου Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος (Σ.Σ.Τ.Ε.) ότι το μέλος του τελευταίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρας είχε λάβει το εν λόγω βοήθημα ως… χαμηλοσυνταξιούχος!

Η αποκάλυψη του θέματος έγινε με ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος Νο 31/9.1.2017 όπου αναφέρεται ότι «ο γνωστός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που καταβάλει ειδικότερη προσπάθεια κάθε φορά να μας «σώσει», καρπούται το δωράκι των 300 € ως χαμηλοσυνταξιούχος της ΤτΕ…» !!!

Σχετική αναφορά επίσης γίνεται και στην ανακοίνωση Νο 53/11.1.2017 του Σ.Υ.Τ.Ε..

Η παραπάνω αποκάλυψη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αλγεινή εντύπωση τόσο στο εν ενεργεία προσωπικό της ΤτΕ όσο και στους συνταξιούχους της με αποτέλεσμα ο κ. Μπαλαούρας να αποστείλει με 9 ημέρες καθυστέρηση, στις 18/1/2017 επιστολή προς τον ΣΥΤΕ και τον ΣΣΤΕ με την οποία δηλώνει ότι θα καταθέσει το ποσό του βοηθήματος κατά το ήμισυ στο απεργιακό ταμείο του Σ.Υ.Τ.Ε. και στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Σ.Σ.Τ.Ε».