ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μασάζ» στους ΑΝΕΛ από Τσακαλώτο και Αχτσιόγλου - Τα αντίμετρα που τους παρουσίασαν

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 30 Μαρτίου 2017, 14:35 / Ανανεώθηκε 30 Μαρτίου 2017, 14:11
«Μασάζ» στους ΑΝΕΛ από Τσακαλώτο και Αχτσιόγλου - Τα αντίμετρα που τους παρουσίασαν
Facebook Twitter Whatsapp

«Μασάζ» και ενημέρωση για την πορεία της διαπραγμάτευσης, έκαναν στην ΚΟ των ΑΝΕΛ οι υπουργοί Ευκλείδης  Τσακαλώτος και Έφη Αχτιόγλου. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Μασάζ» και ενημέρωση για την πορεία της διαπραγμάτευσης, έκαναν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ) των ΑΝΕΛ οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως είπε στους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο υπουργός Οικονομικών, «μέχρι το  Eurogroup στις 7 Απριλίου  θα υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA) και στη συνέχεια η κυβέρνηση αναμένει τις αποφάσεις του ΔΝΤ στην εαρινή σύνοδο 23-24 Απριλίου, προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα και με πόσα χρήματα». Μάλιστα υπήρξε έντονη δυσφορία για τη στάση του ΔΝΤ από την πλευρά του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Συγκεκριμένα τόνισε: «Δεν μπορούμε να δεχθούμε τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλει το ΔΝΤ»

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν οι δύο υπουργοί το μεγάλο «αγκάθι» παραμένει το ζήτημα της ΔΕΗ, ενώ τα εργασιακά αν και δεν έχουν «κλειδώσει», αποτελούν μικρότερο πρόβλημα για την πορεία της διαπραγμάτευσης .   

Μέτρα και αντίμετρα

Ο κ. Τσακαλώτος επιβεβαίωσε ότι το αφορολόγητο αναμένεται να κλείσει κάπου ανάμεσα στις 5.900 και τις 6.000. Επίσης το πλεόνασμα σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, θα κλείσει στο 3,5% για 3 χρόνια. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη στους βουλευτές των ΑΝΕΛ ότι στο θέμα των αντιμέτρων έχει κλειδώσει η μείωση φόρου εισοδήματος σε φυσικά πρόσωπα από το 22% στο 20%.

Ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών πως έχει κλειδώσει στο πλαίσιο των αντιμέτρων και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 200 εκατ. ευρώ, με προσπάθεια της κυβέρνησης να αυξηθεί άλλα 200 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ως αντίμετρα έχουν συμφωνηθεί η εφαρμογή μιας σειράς κοινωνικών προγραμμάτων, όπως επίδομα για 1ο - 2ο παιδί και κάλυψη περισσοτέρων από 120.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.