ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει σήμερα τη Φώφη Γεννηματά

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 31 Μαρτίου 2017, 07:09 / Ανανεώθηκε 31 Μαρτίου 2017, 07:23
Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει σήμερα τη Φώφη Γεννηματά
Facebook Twitter Whatsapp

Την ανάγκη να υπάρξει ένας οργανωμένος διάλογος των δυνάμεων της αντιπολίτευσης απέναντι στον λαϊκισμό παρά τις δεδομένες ιδεολογικές διαφορές που υπάρχουν επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την ανάγκη να υπάρξει ένας οργανωμένος διάλογος των δυνάμεων της αντιπολίτευσης απέναντι στον λαϊκισμό παρά τις δεδομένες ιδεολογικές διαφορές που υπάρχουν επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόμενος την Φώφη Γεννηματά στο γραφείο του. Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε πως «δυστυχώς η κυβέρνηση έχει γυρίσει την πλάτη στη συνεννόηση. Να μη βρεθεί η χώρα στη θέση που βρέθηκε τον Αύγουστο του 2015».

Αυτά ειπώθηκαν στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την κα Γεννηματά στις 22 Ιανουαρίου 2016, 12 μέρες μετά την εκλογή του πρώτου στην ηγεσία της ΝΔ. Από τότε δεν έχουν αλλάξει πολλά. Αντιθέτως η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Ο εφιάλτης του καλοκαιριού του 2015 παραμένει και η οικονομία επιδεινώνεται συνεχώς. Ωστόσο σήμερα υπάρχει ένα νέο δεδομένο: σε αντίθεση με το 2015, η κοινωνία βρίσκεται απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του.

Το γεγονός αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ και όπως σημείωνε στενός συνεργάτης του στο Newpost.gr, ο κ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να μην παραμείνει θεατής. Καταρχήν, τόνιζε ο ίδιος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μέσα στην κοινωνία και δίνει έμφαση με τις περιοδείες του ιδιαίτερα στις λαϊκές περιοχές και στα λαϊκά στρώματα.

Δεύτερον, λένε από τη ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης παίρνει πρωτοβουλίες και στο κέντρο του πολιτικού συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι συναντήσεις με όλους τους αρχηγούς των δημοκρατικών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η Φώφη Γεννηματά θα περάσει το κατώφλι του γραφείου του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή στις 12 το μεσημέρι.

Οι συναντήσεις αυτές θα αναδείξουν, με βάση τις ίδιες πηγές, ότι υπάρχουν σημεία επαφής, ότι όλοι ζητούν εκλογές και θα φέρουν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση την κυβέρνηση, η οποία έχει πρόβλημα και στην οικονομία και στην κοινωνία. Το ραντεβού Μητσοτάκη – Γεννηματά έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον και για ένα ακόμη λόγο: η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το τελευταίο διάστημα στον μετεκλογικό ορίζοντα λοξοκοιτούσε περισσότερο προς τον ΣΥΡΙΖΑ παρά προς τη ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε μάχη στο εσωτερικό του κόμματος μεταξύ της κας Γεννηματά και του κ. Βενιζέλου για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης πάντως έχει διαμηνύσει από την πρώτη