ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος : Η εξεταστική για την υγεία πρέπει να φτάσει έως τις μέρες του ΣΥΡΙΖΑ

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 31 Μαρτίου 2017, 13:34 / Ανανεώθηκε 31 Μαρτίου 2017, 14:53
Λοβέρδος : Η εξεταστική για την υγεία πρέπει να φτάσει έως τις μέρες του ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Η εξεταστική για την υγεία πρέπει να φτάσει έως τις μέρες του ΣΥΡΙΖΑ 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την έντονη αντίδραση του για το γεγονός πως η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε η εξεταστική για την υγεία να μην φτάσει μέχρι τις μέρες μας εξέφρασε o βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  Ανδρέας Λοβέρδος.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΙ επεσήμανε : "το περιμέναμε αποφάσισαν να πάνε την εξεταστική έως το 2014 ,και παρόλο που έχουν γίνει αναφορές στην Εισαγγελία αλλά και μέσα στη Βουλή για το 2015 οπωσδήποτε, και ίσως για το 2016 έχουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την συνολική έρευνα του θέματος ".

Μάλιστα «πηγαίνουν προς τα πίσω αλλά πονηρά προς τα πίσω γιατί το 2009 , το 2008 το 2006 , το 2005 γιατί εκεί δημιουργήθηκαν τα νέα δεδομένα στην τιμολόγηση των φαρμάκων και ξέφυγε εκεί η δαπάνη και έγιναν τα γνωστά . Πάνε πίσω στο 1997 για να αποφύγουν δική τους περιπέτεια με κάποια κομμάτια της δεξιάς που τους στηρίζουν, και στην κυβέρνηση είναι ενταγμένοι και τα λοιπά» συμπλήρωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

Στο σημείο αυτό ρωτήθηκε δυο φορές από τους παρουσιαστές της εκπομπής ποιους εννοεί αλλά το προσπέρασε λέγοντας : « Εμείς θα προτείνουμε να ερευνηθεί και το 2015 και το 2016 όλα στο φως, θα πούμε ναι στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία. Εμείς με 19 βουλευτές δεν μπορούμε να βάλουμε πρόταση σε ψηφοφορία θα προτείνουμε να ψηφιστεί μια άλλη πρόταση για και να αναζητήσουμε και τις ευθύνες των περιόδων 2015-2016 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.Για να γίνει αυτό χρειάζονται 60 βουλευτές". 

Στη συνέχεια ενώ προκλήθηκε και πάλι να κατονομάσει τις δυνάμεις αυτές της δεξιάς που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: "Είναι γνωστό πως υπάρχουν και άλλες δυνάμεις της δεξιάς που έχουν στρατευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ" όπως καλά  καταλάβατε δεν είπε ποτέ κανένα όνομα. 

Θεωρούμε πως είναι "φάουλ" του πρώην υπουργού Υγείας να μιλάει χωρίς στοιχεία και να "κηλιδώνει" σύσσωμο τον χώρο της κεντροδεξιάς. Εάν είχε στοιχεία κακοδιαχείρισης για την περίοδο 2004-2009 που υπονοεί πως δεν θα γίνει έλεγχος ,ας τα πήγαινε όταν ήταν υπουργός Υγείας στην Δικαιοσύνη. 

Έλεγχος θα γίνει για την περίοδο 1997-2014 αυτή τουλάχιστον είναι μέχρι στιγμής η πρόταση που πρέπει και να διευρυνθεί έως και  τις μέρες μας. 

Το αίτημα για διαφάνεια φυσικά προέχει ,αλλά καλό θα είναι για την προστασία του πολιτικού κόσμου να μην γίνονται ανώνυμες καταγγελίες για πρόσωπα που ουδέποτε έχουν δηλώσει την στήριξή τους κάπου αλλού εκτός από εκεί που ιστορικά ανήκουν.