ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουίκ: Να αποφεύγουν τα πολλά λόγια οι υπουργοί

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 31 Μαρτίου 2017, 15:51 / Ανανεώθηκε 31 Μαρτίου 2017, 19:10
Κουίκ: Να αποφεύγουν τα πολλά λόγια οι υπουργοί
Facebook Twitter Whatsapp

Να αποφεύγουν τα πολλά λόγια όσοι υπουργοί δεν είναι απόλυτοι γνώστες της διαπραγμάτευσης 

Την άποψη πως πρέπει να αποφεύγουν τα πολλά λόγια όσοι υπουργοί δεν είναι γνώστες της διαπραγμάτευσης εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. 

Ο υφυπουργός που βρίσκεται στην Κρήτη για την κηδεία της μητέρας του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κκ Θεόδωρου μιλώντας σε τοπικά μέσα είπε για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται: "Το χθεσινοβραδινό Euroworking Group πήγε καλά. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με τους θεσμούς, έχοντας κυρίως απέναντί της, τις εμμονές του ΔΝΤ.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτή η κυβέρνηση δεν στέλνει υπουργούς στο Παρίσι για να πάρει έτοιμες και γραμμένες τις οδηγίες των θεσμών και σε 48 ώρες να επιστρέψουν πίσω για να τις ψηφίσουν στη Βουλή.

Γιατί αυτό συνέβαινε στο παρελθόν.Εμείς διαπραγματευόμαστε, όσο μπορούμε πιο σκληρά και ρεαλιστικά, χωρίς να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, προσπαθώντας να επιτύχουμε τα λιγότερα δύσκολα μέτρα, όπως και τα καλύτερα δυνατόν αντίμετρα.Για τα υπόλοιπα, θα σας παραπέμψω στον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο"

Και συμπλήρωσε τονίζοντας πως:"Με την ευκαιρία θέλω να τονίσω, ότι οι υπουργοί ή υφυπουργοί που δεν μετέχουν των διαπραγματεύσεων, όπως είναι ο υπουργός Οικονομικών ή η υπουργός Εργασίας, καλό θα είναι να αποφεύγουν τα πολλά λόγια, από τη στιγμή που δεν είναι απόλυτοι γνώστες της ύλης και της πορείας των διαπραγματεύσεων. Σύγχυση προκαλούν και τίποτε άλλο".

Τέλος ερωτηθείς για χθεσινό επεισόδιο που αναφέρθηκε σε κάποια ΜΜΕ ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο επεσήμανε:"Στη χθεσινοβραδινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών , δεν υπήρξε καμία διαφωνία. Καλό θα είναι, να αποφεύγονται οι μη ελεγχόμενες πληροφορίες. Δεν αξίζει να διαστρεβλώνουμε την αλήθεια για έναν τίτλο" κατέληξε ο κ. Κουίκ.