ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πως θα πιέσει η ΝΔ την κυβέρνηση για εκλογές

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 1 Απριλίου 2017, 08:56 / Ανανεώθηκε 1 Απριλίου 2017, 09:42
Πως θα πιέσει η ΝΔ την κυβέρνηση για εκλογές
Facebook Twitter Whatsapp

Διεμβολισμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από όλες τις πλευρές επιχειρεί η ΝΔ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διεμβολισμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από όλες τις πλευρές επιχειρεί η ΝΔ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, τα στοιχεία που φτάνουν στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε πλήρη πολιτική και εκλογική αποσύνθεση, ενώ οι ΑΝΕΛ δύσκολα θα περάσουν το όριο του 3% για να μπουν ξανά στη Βουλή.
 
Τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, τα εξής:

Έχει ταυτιστεί με την αποτυχία τη μιζέρια και την κοινωνική κατάθλιψη. Όπως τόνιζε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να στήσει κανένα θετικό αφήγημα. Ό,τι και να πει δεν γίνεται πιστευτός, ενώ την αποτυχία του την ομολογούν και τα ίδια του τα στελέχη.

Αποξενώνεται από τα κοινωνικά στρώματα που τον ψήφισαν. Τα μέτρα πλήττουν κυρίως τις κοινωνικές ομάδες που τον στήριξαν. Χαμηλόμισθους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και συνταξιούχους. Το χάος στον ΕΦΚΑ και οι περικοπές στις συντάξεις προοιωνίζουν εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει υιοθετήσει την τακτική του «κλαίω αλλά ψηφίζω». Έχει υιοθετήσει δηλαδή, όπως τόνιζαν από τη ΝΔ, την υποκρισία ως πολιτική στάση. Αυτή δείχνει ότι ο μόνος συνεκτικός δεσμός του «πολιτικού συνονθυλεύματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ο στόχος για παραμονή στην εξουσία και ο έλεγχος σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής.

Οι πολίτες πλέον, λένε από την οδό Πειραιώς, γνωρίζουν τα συγκεκριμένα δεδομένα και δεν υπάρχει περίπτωση να ταυτιστούν με αυτή την κυβέρνηση. Πάνω στο γεγονός αυτό, στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη χτίζουν τη στρατηγική τους για το επόμενο διάστημα. Κλείσει δεν κλείσει η αξιολόγηση τονίζουν, η χώρα θα συνεχίσει να σέρνεται. «Υπό τα δεδομένα αυτά μόνη λύση είναι οι εκλογές», προσθέτουν.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, η δημιουργία αντιπολιτευτικού μετώπου κατά της κυβέρνησης, με τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν είναι η μόνη πρωτοβουλία που ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναμένονται και άλλες κινήσεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο που θα πλήξουν την κυβέρνηση στον πυρήνα της.
 
Παράλληλα, από την οδό Πειραιώς προαναγγέλλουν ότι «η ΝΔ δεν θα αφήσει  να αφήσει το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ να δηλητηριάσει τη λειτουργία των θεσμών». «Θα εγγυηθούμε τη δημοκρατική τάξη στη χώρα και θα προστατεύσουμε την λειτουργία των θεσμών. Ειδικά στον τομέα της Δικαιοσύνης, που αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του απλού πολίτη» επισημαίνουν. Το πώς θα ξετυλιχθούν οι πρωτοβουλίες αυτές θα αποκαλυφθεί στο προσεχές διάστημα…