ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Τα συμπτώματα «Βενεζουελοποίησης» της Ελλάδας πληθαίνουν και εξαπλώνονται

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 3 Απριλίου 2017, 15:48 / Ανανεώθηκε 3 Απριλίου 2017, 15:18
Καλαφάτης: Τα συμπτώματα «Βενεζουελοποίησης» της Ελλάδας πληθαίνουν και εξαπλώνονται
Facebook Twitter Whatsapp

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε με σημερινές του δηλώσεις ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε με σημερινές του δηλώσεις ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης.

Συγκεκριμένα σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, και ερωτώμενος για το πως βλέπει την πορεία της αξιολόγησης αφού καυτηρίασε τους πολύ αργούς ρυθμούς με τους οποίους κινείται η κυβέρνηση , δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής: "Τα συμπτώματα της ...Βενεζουελοποίησης της Ελλάδας που ίσως οραματίζεται ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλονται σε έναν συνδυασμό ανικανότητας και ιδεοληπτικών εμμονών. Τα συμπτώματα πληθαίνουν και εξαπλώνονται οριζόντια σε όλους τους τομείς. Οι ελλείψεις βασικού υγιειονομικού υλικού σε νοσοκομεία ήταν το πρώτο πασιφανές καμπανάκι.

Τώρα έρχονται και οι ελλείψεις σε βασικά φάρμακα και εμβόλια, που θέτουν εκτός εφαρμογής ακόμα και το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων. Αν αυτά δεν είναι τριτοκοσμικά συμπτώματα, ποια θα ήταν; Δεν μιλάμε για ελλείψεις παροδικές λόγω κάποιας απεργιακής κινητοποίησης. Μιλάμε για παγιωμένο φαινόμενο λόγω σταδιακής δομικής αποσάθρωσης της δυνατότητας του κράτους να εξασφαλίσει πλαίσιο ομαλότητας σε καθημερινές λειτουργίες της αγοράς, που μέχρι πρότινος θεωρούνταν αυτονόητες.

Σ` αυτά τα συμπτώματα, προσθέστε κι εκείνα που μπορεί να μην έχουν τη ίδια διάσταση επειδή δεν έχουν την ίδια εμβέλεια και μαζικότητα οι επιπτώσεις τους, όπως οδικά έργα και υποδομές αθλητισμού υπό εγκατάλειψη, το διαλυμένο πρόγραμμα σχολικής στέγης, η αδυναμία αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων σε πολλά ζητήματα" κατέληξε ο κ. Καλαφάτης.