ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα για το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα

Δημοσίευση 3 Απριλίου 2017, 16:51 / Ανανεώθηκε 3 Απριλίου 2017, 16:31
Ερώτηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα για το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα
Facebook Twitter Whatsapp

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά σχετικά με το ταξίδι του δεύτερου στη Βενεζουέλα κατέθεσαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά σχετικά με το ταξίδι του δεύτερου στη Βενεζουέλα κατέθεσαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Όπως επισημαίνουν, «μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής”, ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ποιος ήταν ο πραγματικός σκοπός ταξιδιού του κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου στη Βενεζουέλα το καλοκαίρι του 2013». Και προσθέτουν: «Είναι απολύτως βέβαιο ότι ο κ. Παππάς και ο κ. Αρτεμίου δεν βρέθηκαν, το καλοκαίρι του 2013, στο Καράκας για ζαρζαβατικά, όπως αρχικά υποστήριξε ο Υπουργός - καναλάρχης και τον διέψευσε ο κ. Αρτεμίου, αλλά είχαν σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της Κυβέρνησης Τσάβες και επιχειρηματίες, τις οποίες ο κ. Παππάς – για δικούς του λόγους – επιχείρησε να κρατήσει κρυφές».

Στην ερώτηση υπενθυμίζεται «ότι ο κ. Παππάς, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και αφού προηγουμένως έκανε λόγο για ευφάνταστα δημοσιεύματα, υποχρεώθηκε να επιβεβαιώσει τη γνωριμία τους, μετά τη δημοσίευση φωτογραφίας του κ. Αρτεμίου να βγαίνει από το Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου 2016. Το ίδιο έπραξε και για το κοινό τους ταξίδι στο Καράκας, το οποίο επιβεβαίωσε μόνο αφού προηγουμένως δημοσιεύθηκαν οι σχετικές φωτογραφίες».

Τονίζεται ακόμη ότι:

«Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι ο κ. Αρτεμίου, που αν και μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου έκαναν στην αρχή πως δεν τον γνώριζαν, ταξίδεψε παρέα με τον κ. Παππά στο Καράκας εν γνώσει του κ. Τσίπρα».

«Οι δυο τους ταξίδεψαν με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, που - σύμφωνα με το δημοσίευμα - εμπλέκεται σε πολύ σκοτεινές υποθέσεις και έχει προνομιακές σχέσεις με το καθεστώς του κ. Μαδούρο, στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής και έμειναν σε πολυτελές κατάλυμα ιδιοκτησίας του».

«Ο κ. Παππάς – όπως ο ίδιος έχει αποδεχτεί – συμμετείχε στην αποστολή με την ιδιότητα του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».

 «Οι Έλληνες πολίτες πρέπει επιτέλους να μάθουν την αλήθεια. Ιδίως για τον πραγματικό σκοπό του ταξιδιού του κ. Παππά και του κ. Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, το 2013, που - όπως είναι γνωστό - στο παρελθόν έχει εμπλακεί σε χρηματοδοτήσεις αριστερών ευρωπαϊκών κομμάτων, προκειμένου να προωθήσουν την μπολιβαριανή επανάσταση».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ρωτούν τους κ. Τσίπρα και Παππά:

  • Ποιος ήταν ο λόγος της επίσκεψης του κ. Αρτεμίου, στις 10 Οκτωβρίου 2016, στο Μέγαρο Μαξίμου;
  • Ποιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης και για ποιο λόγο βρέθηκε ο συγκεκριμένος δικηγόρος, εμπλεκόμενος στα Panama Papers, στο Μέγαρο Μαξίμου;
  • Ποια τεχνογνωσία κομίζει ο κ. Αρτεμίου - ειδικευμένος στις offshore - στους κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και για ποιο λόγο;
  • Ποιος πλήρωσε το ταξίδι του κ. Παππά στη Βενεζουέλα;
  • Χρηματοδοτήθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ από την Κυβέρνηση της Βενεζουέλας ή άλλη επιχείρηση της Βενεζουέλας;
  • Συναντήθηκε ο κ. Παππάς με τον κ. Μαχέντ Χαλίλ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Βενεζουέλα και αν ναι, με ποιο αντικείμενο; Υπήρξε κάποια πρόταση συνεργασίας και αν ναι, ποια ήταν αυτή;
  • Το ιδιωτικό αεροσκάφος με το οποίο ταξίδεψαν οι κ. Παππάς και Αρτεμίου στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής, ανήκει ναι ή όχι στον κ. Μαχέντ Χαλίλ;
  • Ο κ. Μαχέντ Χαλίλ είχε οποιαδήποτε συνάντηση με στελέχη της Κυβέρνησης μετά τις 25 Ιανουαρίου 2015;
  • Τι συνδέει τον κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore κ. Αρτεμίου και το μεγαλοεπιχειρηματία που βρίσκεται στη μαύρη λίστα των αμερικανικών αρχών;