ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει η Λαγκάρντ για περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο -«Διαφωνώ με Σόιμπλε για χρέος»

Δημοσίευση 3 Απριλίου 2017, 19:01 / Ανανεώθηκε 3 Απριλίου 2017, 19:15
Επιμένει η Λαγκάρντ για περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο -«Διαφωνώ με Σόιμπλε για χρέος»
Facebook Twitter Whatsapp

Επιμένει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο, την ώρα που η διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε τη διαφωνία της με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με τη δήλωσή του ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η παραγωγικότητα και όχι το χρέος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιμένει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο, την ώρα που η διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε τη διαφωνία της με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με τη δήλωσή του ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η παραγωγικότητα και όχι το χρέος.

«Δεν ευθυγραμμίζομαι με τον υπουργό κ. Σόιμπλε που λέει ότι δεν χρειάζεται λιγότερο χρέος αλλά περισσότερο παραγωγικότητα, υποστηρίζω ότι χρειάζεται και μικρότερο χρέους για να είναι βιώσιμο και να συντελέσει στην αύξηση παραγωγικότητας» είπε η κ. Λαγκάρντ.

Μιλώντας σε συζήτηση του American Enterprise Institute (AEI) για την παγκόσμια παραγωγικότητα ανέφερε πως «χρειάζονται μεταρρυθμίσεις που θα έχουν αποτέλεσμα μακροπρόθεσμο όπως στις συντάξεις και το φορολογικό για να διατηρήσει την ανάκαμψη και να απελευθερώσει την ανάπτυξη».

Σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα επανέλαβε ότι «αν το πρόγραμμα στηριχτεί σε δύο πόδια, τις μεταρρυθμίσεις και την έκθεση για το χρέος που θα δείχνει ότι είναι βιώσιμο» τότε το Ταμείο θα συμμετάσχει.