ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Δεν ισχύουν τα καταστροφολογικά σενάρια

Δημοσίευση 3 Απριλίου 2017, 20:55 / Ανανεώθηκε 4 Απριλίου 2017, 08:48
Μαξίμου: Δεν ισχύουν τα καταστροφολογικά σενάρια
Facebook Twitter Whatsapp

Κύκλο επαφών με στόχο το κλείσιμο της αξιολόγησης διενεργεί η κυβέρνηση σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κύκλο επαφών με στόχο το κλείσιμο της αξιολόγησης διενεργεί η κυβέρνηση σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως «καταστροφολογικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα».

Καταλήγοντας οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν πως σύντομα και μετά την ολοκλήρωση των επαφών, θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η ημερομηνία – ορόσημο της 7ης Απριλίου φαίνεται να έχει χαθεί. Και αυτό γιατί, στο Eurogroup της Παρασκευής, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση της ατζέντας. Στην επίσημη ανακοίνωση της ατζέντας της συνεδρίασης τονίζεται: «Το Eurogroup θα ενημερωθεί για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συζητήσεις μεταξύ των Θεσμών (Κομισιόν, ΕΚΤ, ESM και ΔΝΤ) και των ελληνικών αρχών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μετά το προηγούμενο Eurogroup του Μαρτίου. Αυτές οι διαπραγματεύσεις επικεντρώνονται στα βασικά θέματα που μένουν σε εκκρεμότητα και θα πρέπει να επιλυθούν προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για το συνολικό «πακέτο», η οποία θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Στα θέματα αυτά περιλαμβάνονται οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στον κλάδο ενέργειας καθώς και η εξισορρόπηση των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα π.χ. μετά το 2018».