ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Το «σύρσιμο» της αξιολόγησης είναι καταστροφικό για την χώρα

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 5 Απριλίου 2017, 13:21 / Ανανεώθηκε 5 Απριλίου 2017, 13:09
Σταϊκούρας: Το «σύρσιμο» της αξιολόγησης είναι καταστροφικό για την χώρα
Facebook Twitter Whatsapp

Την πεποίθησή του πως το "σύρσιμο" της αξιολόγησης είναι καταστροφικό για τη χώρα διατύπωσε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την πεποίθησή του πως το "σύρσιμο" της αξιολόγησης είναι καταστροφικό για τη χώρα διατύπωσε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Real του ζητήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις Τούσκ και τις αισιόδοξες εκτιμήσεις του και δήλωσε:

"Εύχομαι να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις και να υπάρξει ολοκλήρωση της συμφωνίας με ωφέλιμο περιεχόμενο για τη χώρα και την οικονομία της. Δυστυχώς όμως πολλές φορές έχουμε ακούσει, το τελευταίο ειδικά χρονικό διάστημα, αντίστοιχες εκτιμήσεις ή προβλέψεις οι οποίες τελικά έχουν διαψευστεί με αποτέλεσμα κάθε φορά να ανοίγει ένας νέος κύκλος χαμένων ευκαιριών.

Ειδικά δε όταν μιλάμε για μέλη της κυβέρνησης και για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό έχει αποδειχθεί ότι δεν τα πάνε καλά με τις προβλέψεις και δεν έχουν και αίσθηση του χρόνου».

Συνεχίζοντας ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε: «Αυτό όμως, αν υπάρξει μία θετική εξέλιξη, δεν ακυρώνει την ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και για την πολύμηνη καθυστέρηση και για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης. Κάθε μέρα βλέπουμε δείκτες της οικονομίας, αλλά και την πραγματικότητα γύρω μας να εξελίσσεται.

Η οικονομία εξαιτίας της καθυστέρησης βούλιαξε στην ύφεση, το οικονομικό κλίμα επιδεινώθηκε, τα φορολογικά έσοδα τον Φεβρουάριο συρρικνώθηκαν, η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε, τα λουκέτα τους δύο πρώτους μήνες του 2017 πολλαπλασιάστηκαν, θέσεις απασχόλησης, όπως έδειξε η ΕΡΓΑΝΗ, χάθηκαν, δυστυχώς καταθέσεις έχουν αποσυρθεί από το τραπεζικό σύστημα. Και έρχονται νέα μέτρα λιτότητας για μετά το 2018».

Τέλος στο ερώτημα εάν η αίσθησή του είναι ότι θα κλείσει η αξιολόγηση ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ απάντησε: «Είναι δύσκολη η απάντηση γιατί ο Πρωθυπουργός έχει δείξει ότι το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η διατήρηση της εξουσίας και το πολιτικό του μέλλον.

Αυτό που έχω υποστηρίξει και συνεχίζω να το υποστηρίζω είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης κατά τον βέλτιστο για τα ελληνικά συμφέροντα τρόπο. Δυστυχώς, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα είναι οδυνηρή για τους πολίτες, αλλά το σύρσιμο της αξιολόγησης θα είναι καταστροφικό για τη χώρα».