ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωπαία Επιτρόπος σε Καραθανασόπουλο: Δε δέχομαι να με προσβάλλουν

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 5 Απριλίου 2017, 13:47 / Ανανεώθηκε 5 Απριλίου 2017, 14:23
Ευρωπαία Επιτρόπος σε Καραθανασόπουλο: Δε δέχομαι να με προσβάλλουν
Facebook Twitter Whatsapp

Επεισοδιακή για όλους τους λάθους λόγους, ήταν η σημερινή κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών υποθέσεων και Περιφερειών, όπου φιλοξενούσε την Ευρωπαία επίτροπο Κορίννα, Κρέτσου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επεισοδιακή για όλους τους λάθους λόγους, ήταν η σημερινή κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών υποθέσεων και Περιφερειών, όπου φιλοξενούσε την Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου.

Και αυτό γιατί ο Νίκος Καραθανασόπουλος πιστός στην λογική του ΚΚΕ απέναντι στα διεθνή τεκτενόμενα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Ε.Ε, κάνοντας λόγο για υποκρισία στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής. Όπως είπε, η Ε.Ε στρατιωτικοποιείται όλο και περισσότερο, συμμετέχει ενεργά στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες και τις επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή, Συρία, στην Αφρική.

«Αποτελεί δηλαδή τον θύτη των λαών και τον παράγοντα της αύξησης μεταναστευτικού και προσφυγικού ρεύματος. Από εκεί και πέρα αποτελεί μόνο υποκρισία η ανησυχία της (σ.σ. ΕΕ) για την κρίση του μεταναστευτικού. Αντίθετα θέλει εργατικά χέρια πολύ φτηνά και γι’ αυτό αξιοποιεί και τους οικονομικούς μετανάστες και τους πρόσφυγες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο αυτές οι αναφορές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της εκ Ρουμανίας ορμώμενης, Επιτρόπου που δήλωσε πως δεν είναι υποκρίτρια επειδή δεν πιστεύει στον κομμουνισμό. «Δεν ζήσατε σε χώρα που είχε δύο ώρες τηλεόραση μόνο τη μέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κρέτσου, αφήνοντας ένα σαφέστατο καρφί για το καθεστώς στο οποίο και μεγάλωσε. «Την αγαπώ την Ελλάδα, αλλά δε δέχομαι να βρίσκομαι στην Ελλάδα και να με προσβάλλουν», πρόσθεσε με νόημα με τον κ. Καραθανασόπουλο να επανέρχεται επιχειρώντας να δώσει εξηγήσεις. « Δεν αναφέρθηκα προσωπικά σε’ σας αλλά σχολίασα την πολιτική της ΕΕ για μετανάστες», είπε.

Τελικά οι αμοιβαίες εξηγήσεις δόθηκαν εκτός του τηλεοπτικού δέκτη σε μια απόπειρα εκτόνωσης της φορτισμένης ατμόσφαιρας που είχε διαμορφωθεί.