ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης για Στουρνάρα: Δεν χρειαζόμαστε πέμπτη φάλαγγα

Δημοσίευση 5 Απριλίου 2017, 15:55 / Ανανεώθηκε 5 Απριλίου 2017, 15:17
Ζαχαριάδης για Στουρνάρα: Δεν χρειαζόμαστε πέμπτη φάλαγγα
Facebook Twitter Whatsapp
Πυρά κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πυρά κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

«Υπάρχουν δύο ειδών λογοδοσίες, η δημόσια που αφορά στην πορεία της οικονομίας του τραπεζικού συστήματος, των μεγεθών, στη διαδικασία χορήγησης δανείων σε επιχειρήσεις κόμματα κλπ και υπάρχει και η δικαστική διαδικασία λογοδοσίας, με την οποία δεν εμπλέκεται η πολιτική» σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus.

Ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε «όλοι όσοι διετέλεσαν πρόεδροι τραπεζών και κυρίως της Τράπεζας της Ελλάδας πρέπει να σταματήσουν να προκαλούν και να προετοιμαστούν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό. Δεν έχει ανάγκη ο τόπος από πέμπτη φάλαγγα».

«Είναι απολύτως προφανές πως σε μία κρίσιμη στιγμή, που η χώρα διαπραγματεύεται χρειαζόμαστε την απόλυτη συσπείρωση όλων των δυνάμεων και δεν χρειάζεται εσωτερική υπονόμευση και πισώπλατα μαχαιρώματα. Δεν μιλάμε για ένα απλό υπάλληλο της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας. Μιλάμε για κορυφαία στελέχη τα οποία δρομολογούν εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και παρεμβαίνουν» τονίζει μεταξύ άλλων o Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, «δείχνοντας» ευθέως τον Γιάννη Στουρνάρα.

Σε ερώτηση με ποια διαδικασία θα λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό ο τραπεζίτης, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε: «με τη διαδικασία του δημόσιου λόγου, διαλόγου και αντιπαράθεσης. Άλλωστε και ο σημερινός τραπεζίτης παρεμβαίνει και στο δημόσιο λόγο με τις τοποθετήσεις του και πολλές φορές βγαίνει έξω από τα χωράφια και πολιτικολογεί».