ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Η κωλυσιεργία και τα μέτρα λιτότητας του ΔΝΤ υπονομεύουν την ανάπτυξη

Δημοσίευση 5 Απριλίου 2017, 22:10 / Ανανεώθηκε 5 Απριλίου 2017, 22:57
Παππάς: Η κωλυσιεργία και τα μέτρα λιτότητας του ΔΝΤ υπονομεύουν την ανάπτυξη
Facebook Twitter Whatsapp

Την βεβαιότητα του για το κλείσιμο της αξιολόγησης εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Δεν έχουμε εντολή να μην κλείσουμε συμφωνία»

Την βεβαιότητα του για το κλείσιμο της αξιολόγησης εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Δεν έχουμε εντολή να μην κλείσουμε συμφωνία»

Μιλώντας απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό "Ε", επιβεβαίωσε ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για απόψε τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς ενώ σε ερώτηση για το πολιτικό κόστος που θα έχει η συμφωνία είπε ότι προσμετράται αλλά είναι μεγαλύτερο το κόστος από τη μη συμφωνία.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει «τιτάνια μάχη να μετακινηθεί το όριο από τις απαράδεκτες απαιτήσεις του ΔΝΤ για άμεσα μέτρα 2% σε 0% καθώς μαζί με τα μέτρα θα ληφθούν και αντίμετρα». « Για κάθε ευρώ μέτρα, θα ληφθούν ισοδύναμα αντίμετρα» σημείωσε και ανέφερε ότι "στη Βουλή θα ψηφιστούν μαζί με τα μέτρα και τα αντίμετρα» όπως προβλέπεται και από τη συμφωνία.

Ακόμη, κατηγόρησε το ΔΝΤ για κωλυσιεργία υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα λιτότητας που ζητούνται υπονομεύουν την ανάπτυξη. Επιπλέον, απέκρουσε τα περί ευθυνών και για την ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι «το ΔΝΤ κατηγορείται ανοικτά και από ευρωπαίους ότι κωλυσιεργεί», επαναλαμβάνοντας τη ρήση του πρωθυπουργού περί «μετακίνησης του γκολπόστ».

Εκτίμησε εμφατικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση διαρροών βουλευτών της συμπολίτευσης στην ψηφοφορία, απέκλεισε το ενδεχόμενο διαφωνιών καθώς η συμφωνία θα κινείται στο πλαίσιο της εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση και άφησε να εννοηθεί ότι αν υπάρξουν διαφωνίες θα πρέπει να παραδοθούν οι έδρες λέγοντας " όλοι έχουμε εκλεγεί με λίστα στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας".

Κατηγόρησε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα ότι κινήθηκε εκτός του θεσμικού του ρόλου και σημείωσε πως « αν επιλέγει να ταυτίζεται με το ΔΝΤ ή και να υπερασπίζεται το έργο του ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά θα παίρνει απαντήσεις».

Ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τη στάση της ΝΔ λέγοντας ότι έχει μεταβληθεί σε κατήγορο της Κομισιόν.

Ερωτηθείς, για το επίμαχο ταξίδι του στην Κολομβία το 2013 με ιδιωτικό αεροσκάφος, απάντησε θετικά και συμπλήρωσε ότι το ταξίδι είχε οργανωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, απέκρουσε τα περί χρηματοδότησης από την Κολομβία και τόνισε πως ο δημοσιογράφος που είχε γράψει ανάλογα για το Podemos έχει καταδικαστεί από δικαστήριο. Απέδωσε δε τα δημοσιεύματα σε φήμες που διαδίδει «ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της ΝΔ κ Άδωνις Γεωργιάδης».

«Μέχρι στιγμής η μονή βεβαιωμένη χρηματοδότηση κομμάτων είναι από τη SIEMENS» σχολίασε.