ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι συνακροάσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη με Κουτσούμπα - Αναμένονται πρωτοβουλίες από τη ΝΔ

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 6 Απριλίου 2017, 11:37 / Ανανεώθηκε 6 Απριλίου 2017, 14:03
Facebook Twitter Whatsapp

Συνάντηση με τον γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα  στη Βουλή είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνάντηση με τον γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα  στη Βουλή είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς. 

Όπως είπε ανώτατη πηγή της ΝΔ, μετά το τέλος της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ερωτηθείς σχετικά με τη διαπραγμάτευση: «Έχουμε πει για μια διαπραγμάτευση που αποσκοπεί σε εσωτερικό ακροατήριο. Και χάνουμε κάθε μέρα. Να μας πει τι κέρδισε από αυτές τις καθυστερήσεις».  

Επεσήμανε επίσης πως: «Όλα τα δύσκολα έχουν ήδη συμφωνηθεί. Μείωση συντάξεων και αφορολόγητων. Εδώ παίζουν ένα παιχνίδι με τη χρονική περίοδο». Σχετικά με το ζήτημα των συνακροάσεων η ίδια πηγή προαννήγειλλε πρωτοβουλίες από πλευρά ΝΔ. 

Το σπάνιο «δώρο» που έκανε ο Μητσοτάκης στον Κουτσούμπα

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ παρέδωσε έγγραφο από το Αρχείο του  Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το οποία καταγράφει την συμφωνία μεταξύ ΕΑΜ κ Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης το 7 Νοέμβριου 1943.  Η συμφωνία έβαλε τις βάσεις για να αποτραπεί ο εμφύλιος στην Κρήτη . 

«Ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές υπάρχουν και θα υπάρχουν, αλλά το ζήτημα του να μπορούμε να επικοινωνούμε ή τουλάχιστον να διαβάζουμε την ιστορική μνήμη, ο καθένας από τη δική του σκοπιά είναι χρήσιμο», τόνισε κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπροστά από τις κάμερες ο κ. Κουτσούμπας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως: «Προϋπόθεση πάνω απ’ όλα αξιοπιστία και εμπιστοσύνη και σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις του καθενός». 

Κουτσούμπας: Οι ιδεολογικές διαφορές μας με τη ΝΔ είναι αγεφύρωτες

Σε δήλωσή του ο Δημήτρας Κουτσούμπας, μετά το πέρας της συνάντησης τόνισε πως: «Επιβεβαιώνεται ότι οι ιδεολογικές και πολιτικές διάφορες με ΝΔ είναι αγεφύρωτες το ΚΚΕ θα ενισχύσει την πάλη του, είτε με κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είτε με ΣΥΡΙΖΑ… Οι πολίτες ξεζουμίζονται. Αυτό που χρειάζεται πλατιά κοινωνική συμμαχία απέναντι στην Ευρώπη».

Σχετικά με τις συνακροάσεις ο γ.γ του ΚΚΕ επεσήμανε: «Είναι φανερό ότι υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα υποκλοπών όμως η εξέταση σε βάθος δεν έχει προχωρήσει και προστίθεται νέα στοιχεία. Είναι απαράδεκτη υπόθεση να ζούμε κάτω από συνακροάσεις. Να δοθούν κάποιες απαντήσεις. Παράλληλα τόνισε πως «Δεν είναι οπωσδήποτε κάποιος ερασιτέχνης πρόκειται για κρατικές ή παρακρατικές υπηρεσίες».

Μάλιστα και από την πλευρά του ανέφερε ότι συζητήθηκε το θέμα για τις συνακροάσεις με τον Κυριάκος Μητσοτάκη ο οποίος όπως τόνισε «θα αναπτύξει κάποιες πρωτοβουλίες».