ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Αν είχε κλείσει εμπρόθεσμα η αξιολόγηση τα μέτρα θα ήταν πιο ήπια

Δημοσίευση 6 Απριλίου 2017, 12:21 / Ανανεώθηκε 6 Απριλίου 2017, 12:12
Βρούτσης: Αν είχε κλείσει εμπρόθεσμα η αξιολόγηση τα μέτρα θα ήταν πιο ήπια
Facebook Twitter Whatsapp

Την άποψη ότι η αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε κλείσει τον Φεβρουάριο, γιατί τότε τα μέτρα θα ήταν πιο ήπια διατύπωσε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης στο Focus Fm. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την άποψη ότι η αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε κλείσει τον Φεβρουάριο, γιατί τότε τα μέτρα θα ήταν πιο ήπια διατύπωσε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης στο Focus Fm. 

''Ο λαός πρέπει να θυμάται, ότι ο λογαριασμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι άδικος, γιατί έρχεται εξαιτίας του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας και των καθυστερήσεων στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Η κυβέρνηση κοιτά το συμφέρον της και την πολιτική της επιβίωση, και όχι το καλό της χώρας'', δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Το ζήτημα της διαπραγμάτευσης, δεν έχει να κάνει με το ύψος των μέτρων, αυτά τα έχουν παραδώσει όλα, έχει να κάνει με το χρόνο εφαρμογής τους. Πιο άθλια πράξη δεν υπάρχει σε επίπεδο πολιτικής. Να προσπαθείς να ναρκοθετήσεις την επόμενη κυβέρνηση με τη μορφή ενός 4ου μνημονίου. Αν εν κλείσει η αξιολόγηση, η χώρα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία και εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαφανιστεί. Όποιος χρεοκοπήσει τη χώρα θα σίγουρα έχει ποινικές ευθύνες.»

Σε ερώτηση, γιατί η ΝΔ δεν ψηφίζει τα μέτρα που έρχονται, ο κ. Βρούτσης απάντησε:«Το 2015 ψηφίσαμε τη σωτηρία της χώρας, όχι επιμέρους μέτρα. Η ΝΔ δεν έχει ψηφίσει ούτε ένα μέτρο, ούτε τότε, ούτε μετά, γιατί ήταν όλα άδικα και αχρείαστα. Ούτε αυτά θα τα ψηφίσουμε.Θα ήταν λάθος και μόνο να σκεφτούμε να ψηφίσουμε τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση»

«Ο κ. Στουρνάρας χρησιμοποιείται αλα καρτ από το ΣΥΡΙΖΑ. Όταν αρχές του 2017 έλεγε ότι ο στόχος του 2,7% ήταν εφικτός, τότε ήταν καλός, ήταν άγιος. Προχθές που είπε για την ανάγκη μείωσης των συντάξεων, δεν ήταν… Ο κ. Στουρνάρας είπε απλώς, αυτό που δρομολογεί η κυβέρνηση για τις συντάξεις.»

«Εμφανίστηκε ξανά σε επίπεδο επικοινωνίας η τακτική της κατασκευής εχθρών, που ανασύρθηκε από τα κομουνιστικά εγχειρίδια και τα εγχειρίδια του γκεμπελισμού, η προπαγάνδα, που την είχαμε ξεχάσει την Ελλάδα. "Χτίζουν" εχθρούς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.Και δεν είναι τυχαίο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "χτίζει" εχθρούς και συμπορεύεται με τους ΑΝΕΛ, που είχαν ως πρόσταγμα τους "ψεκασμούς". Ταιριάζουν. Κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι», κατέληξε ο κ. Βρούτσης.