ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ο Τσίπρας ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την εξουσία

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 6 Απριλίου 2017, 14:07 / Ανανεώθηκε 6 Απριλίου 2017, 14:09
Κικίλιας: Ο Τσίπρας ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την εξουσία
Facebook Twitter Whatsapp

Πυρά προς τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση για την καθυστέρηση της αξιολόγησης διατύπωσε σήμερα στο briefing των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πυρά προς τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση για την καθυστέρηση της αξιολόγησης διατύπωσε σήμερα στο briefing των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. 

Σύμφωνα με τον ίδιο ''η οικονομία και η κοινωνία βυθίζονται καθημερινά στην αβεβαιότητα. Ο κ. Τσίπρας ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την εξουσία. Εχει αποδεχθεί περικοπή στις συντάξεις και μείωση αφορολόγητου. Προσπαθεί να δραματοποιήσει τη διαπραγμάτευση, διαπραγματεύεται με τις συνιστώσες του κόμματός του το πολιτικό του μέλλον''.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στην πραγματική οικονομία '' η χωρα τελεί υπό καθεστώς ασφυξίας, υπερφορολόγηση, χαμένες θέσεις εργασίας, εκροές καταθέσεων, και σε μέτωπο αέναης δήθεν διαπραγμάτευσης, μια εικόνα ανησυχητική''.

'Οπως, επίσης, τόνισε ''η 5η Δεκεμβρίου παρήλθε χωρις συμφωνία οπως και όλα τα χρονικά ορόσημα που έθεσε. Οπως και στις 7 Απριλίου του 2017, η καθυστέρηση αυτή κοστίζει στους Έλληνες πάνω απο 7 δισ. ευρώ. Το 2016 δεν εισέπραξε 1.6 δισ. ευρώ που θα πήγαιναν σε ρευστότητα σε ιδιώτες.

Ο κ. Κικίλιας συνέχισε περιγράφοντας ζοφερό τοπίο στην οικονομία επισημαίνοντας ότι ''τα κόκκινα δάνεια αυξήθηκαν κατα 1 δισ. ευρώ μόνο τον Ιανουάριο 2017, ενώ και οι εκροές καταθέσεων αυξήθηκαν παρά τα capital controls. Μίλησε επίσης, για ''ληξιπρόθεσμες οφειλές, την ώρα που η κυβερνηση συνεχίζει στάση πληρωμών.

Παράλλληλα, τόνισε ότι ''αν δεν κλείσει η αξιολόγηση οδηγούμαστε σε χρεοκοπία, αλλά και να κλείσει η χώρα θα σέρνεται'', ενώ πρόσθεσε ότι ''η κυβερνηση καλλιεργεί κοινωνικό μίσος''. 

Σε σχέση με τη ΔΕΗ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε ότι ''το 2014 το Μάρτιο η μετοχή είχε αξία, σήμερα κατάφερε η κυβερνηση ένα καθεστωτικό μονοπώλιο να το απαξιώσει τελείως. Ο διαγωνισμός ειναι στημένος, οι ευθύνες υπάρχουν και πρέπει να διερευνηθούν''. 

Αναφορικά με το νομοσχέδιο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών υποστήριξε ότι ''είχαμε επισημάνει από τότε τον κίνδυνο, ο κ. Κοντονής ενημέρωσε οτι παρατείνεται ο νόμος Παρασκευοπουλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε οτι θα τον καταργήσει, προφανώς πρέπει να υπάρχει μέριμνα για ολους, αλλα πρέπει να υπάρχει μέριμνα για ασφάλεια των πολιτών.

Σχολιάζοντας, επίσης, τις συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και το αίτημα για εκλογές τόνισε ότι ''ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ζητά συναίνεση σε αυτό απο τα υπόλοιπα κόμματα. Μιλά στην ελληνική κοινωνία και από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η ισχνή πλειοψηφία είναι δικό τους θέμα ποτέ θα προκηρύξουν. Εδω που φτάσαμε με την καθυστέρηση, τον λογαριασμό τον πληρώνει η κοινωνία λόγω Τσίπρα- Καμμένου.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι σήμερα το μεσημέρι η ΝΔ κατέθεσε πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υγεία από το 1996 μεχρι σήμερα.