ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: «Τα κανάλια λειτουργούν χωρίς άδειες, ο διαγωνισμός έπρεπε να είχε γίνει… χθες»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 7 Απριλίου 2017, 11:12 / Ανανεώθηκε 7 Απριλίου 2017, 12:58
Παππάς: «Τα κανάλια λειτουργούν χωρίς άδειες, ο διαγωνισμός έπρεπε να είχε γίνει… χθες»
Facebook Twitter Whatsapp

Τη θέση του πως τα κανάλια λειτουργούν χωρίς άδειες και ότι ο διαγωνισμός θα έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί εξέφρασε από το βήμα της Βουλής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη θέση του πως τα κανάλια λειτουργούν χωρίς άδειες και ότι ο διαγωνισμός θα έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο κ. Παππάς δήλωσε πως υπάρχει η υλικοτεχνική υποδομή για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, ενώ σημείωσε πως: «Αυτή τη στιγμή με βάση και τη τελευταία απόφαση ΕΣΡ το μόνο κανάλι που έχει νόμιμη άδεια είναι η ΕΡΤ. Στην απόφαση του ΣτΕ επαναλαμβάνεται ότι τα κανάλια λειτουργούν χωρίς άδεια, υπάρχει ανάγκη ολοκλήρωσης της αδειοδότησης μέσω διαγωνισμού».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι το ΕΣΡ διαθέτει ειδικό μηχάνημα που του επιτρέπει να κατεβάζει, κόβει και παρακολουθεί σε ζωντανή μετάδοση τα τηλεοπτικά προγράμματα, επικουρώντας το έργο του.

« Απορία ψάλτου βηξ», σημείωσε δεικτικά έναντι του ερωτήματος του χρόνου ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας ο κ. Νικολόπουλος ο οποίος επέμεινε και στην ανάγκη να μπει τέλος στο «μονοπώλιο» όπως το χαρακτήρισε της εταιρίας μέτρησης AGB.