ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Σταϊνμάγερ: Να δώσουμε ελπίδα στον ελληνικό λαό

Δημοσίευση 7 Απριλίου 2017, 18:39 / Ανανεώθηκε 7 Απριλίου 2017, 19:52
Facebook Twitter Whatsapp

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πολιτικό που μάχεται για την ενότητα της Ευρώπης και καλό φίλο της Ελλάδας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον Πρόεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, κατά την υποδοχή του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ξέρετε πολύ καλά», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, «ότι ο ελληνικός λαός πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια 7 χρόνων και πιστεύω πως έχει έρθει η στιγμή να αντικατασταθεί το συναίσθημα της αγωνίας και του πόνου με το συναίσθημα της ελπίδας». «Αυτό», τόνισε, «πρέπει να είναι το σημαντικότερο μήνυμα σε μια στιγμή που σε όλη την Ευρώπη βρισκόμαστε μπροστά σε προκλήσεις».

Ο πρωθυπουργός, τέλος, σημείωσε ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε την ενότητα της Ευρώπης, πρέπει όμως να διασφαλίσουμε και ένα καλύτερο μέλλον για τους λαούς της Ευρώπης» και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι κι από τη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θα συνεχίσει να καταβάλλει άοκνες προσπάθειες γι' αυτό τον σκοπό.

Ανέφερε ότι είναι πολύ τιμητικό που ένα από τα τελευταία ταξίδια του κ. Σταϊνμάγερ ως ΥΠΕΞ ήταν στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα ως Προέδρου ήταν πάλι στη χώρα μας.

«Αυτή τη φορά έρχεστε με αφορμή ένα πολύ σημαντικό γεγονός που αφορά μία σημαντική έκθεση τέχνης» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι είναι μία σημαντική ευκαιρία καθώς η τέχνη και ο πολιτισμός μπορούν να εκφράσουν μοναδικά τα ανθρώπινα συναισθήματα.

Τόνισε επίσης την ανάγκη «να διασφαλίσουμε την ενότητα της Ευρώπης αλλά και ένα καλύτερο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο γερμανός πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμησή του «στις προσπάθειες της Ελλάδας». Αναφερόμενος στο Eurogroup στη Βαλέτα της Μάλτας, χαρακτήρισε πολύ θετικά τα νέα για την επίτευξη συμφωνίας.