ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Στις αρχές Μαΐου μέτρα και αντίμετρα προς ψήφιση στη Βουλή

Δημοσίευση 10 Απριλίου 2017, 11:57 / Ανανεώθηκε 10 Απριλίου 2017, 12:37
Βούτσης: Στις αρχές Μαΐου μέτρα και αντίμετρα προς ψήφιση στη Βουλή
Facebook Twitter Whatsapp

Την πεποίθηση πως μέτρα και αντίμετρα θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή στις αρχές Μαϊου εξέφρασε με σημερινές 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την πεποίθηση πως μέτρα και αντίμετρα θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή στις αρχές Μαϊου εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις ο Νίκος Βούτσης. 

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real τόνισε: «Ναι, όλα. Θα τα γνωρίζουμε όλα. Και γι’ αυτό νομίζω ότι πριν από τις 23 Απριλίου δεν υπάρχει θέμα να έλθουν νομοθετήματα που θα αφορούν τη συμφωνία. Ενδεχομένως να έρθει κάτι που θα ήταν έτσι κι αλλιώς στον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Δεν ξέρω π.χ. αν το πλαίσιο αυτό για τους προδικαστικούς συμβιβασμούς και τα κόκκινα δάνεια, δηλαδή σε αυτή τη χωρία των θεμάτων, αν υπάρχουν νομοθετικές πρωτοβουλίες που είναι ανεξάρτητες, αλλά ταυτόχρονα συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία. Πλην, όμως όλα θα έλθουν μετά».

Στο ερώτημα αν θα έλθουν σε ένα νομοσχέδιο, όλα μαζί, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Δεν το γνωρίζω. Και επιτρέψτε μου να σας πω δεν το νομίζω κιόλας. Πλην, όμως σε ένα νομοσχέδιο θα είναι, εξ όσων είπε χθες και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός και τα μέτρα και τα λεγόμενα αντίμετρα. Το κοινωνικό πακέτο θα είναι σε ένα νομοσχέδιο, μαζί με τις επώδυνες περικοπές για 2019 και 2020 σε συντάξεις και αφορολόγητο».

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση περιμένει τη Σύνοδο του ΔΝΤ και μετά αφού επιστρέψει η τρόικα στις αρχές Μαΐου θα έρθει το πακέτο των μέτρων, αν όλα πάνε καλά, για ψήφιση στη Βουλή, ο κ Βούτσης είπε: «Είναι πολύ πιθανό», ενώ στο ερώτημα αν τότε οι βουλευτές θα γνωρίζουν το πλαίσιο της ρύθμισης για το χρέος ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «100%. Κι όχι μόνο οι βουλευτές, αλλά όλοι μαζί. Το μόνο καλό της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης είναι ότι πλέον όλοι, τα ξέρουν όλα και τα ξέρουν και σχετικά εγκαίρως, έστω και με ακραίες εκφάνσεις και μπορούν να ασκήσουν και την κριτική τους αλλά και την πίεσή τους μέχρι να έρθουν προς ψήφιση μήπως κάτι βελτιωθεί ή μήπως κάτι αλλάξει. Δηλαδή δεν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τοπίο αιφνιδιασμού». κατέληξε ο κ. Βούτσης.