ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Δεν υπάρχουν «σύννεφα» στις σχέσεις μου με τον Βενιζέλο

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 11 Απριλίου 2017, 13:56 / Ανανεώθηκε 11 Απριλίου 2017, 13:35
Γεννηματά: Δεν υπάρχουν «σύννεφα» στις σχέσεις μου με τον Βενιζέλο
Facebook Twitter Whatsapp

Κυβέρνηση ευρείας κοινοβουλευτικής στήριξης ζήτησε με σημερινές της δηλώσεις η πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ Φώφη Γεννηματά. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κυβέρνηση ευρείας κοινοβουλευτικής και λαϊκής στήριξης ζήτησε με σημερινές της δηλώσεις η πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ Φώφη Γεννηματά

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ραδιόφωνο Real η κ. Γεννηματά τόνισε ότι: "Θέλω την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική και λαϊκή υποστήριξη σε μία κυβέρνηση που θα υλοποιήσει επιτέλους μία εθνική γραμμή για τον τόπο",  επισημαίνοντας ότι: "Το  φύγε εσύ, να έρθω εγώ, να γίνω Πρωθυπουργός μεγαλώνει τα μέτρα, μεγαλώνει το πακέτο, μεγαλώνει τις δυσκολίες που έχει να συναντήσει μπροστά του ο ελληνικός λαός".

Στο ερώτημα ποια κόμματα βλέπει να συμμετέχουν σε αυτή την κυβέρνηση ευρείας κοινοβουλευτικής και λαϊκής υποστήριξης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απάντησε: «Οπωσδήποτε τα δύο πρώτα θα πρέπει να συμμετέχουν και να αναλάβουν την ευθύνη τους, τα οποία θα κρίνει ο ελληνικός λαός ποια θα είναι. Εγώ τ’ αφήνω όλα ανοιχτά.

Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει ποια θα είναι τα δύο πρώτα κόμματα μετά τις εκλογές που θα αναλάβουν την ευθύνη να βγάλουν με ασφάλεια τη χώρα από την κρίση. Όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των εκλογών. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλήσουμε εμείς πριν μιλήσει ο ελληνικός λαός».

Και πρόσθεσε η κ. Γεννηματά: «Εγώ μιλάω σε πλαίσιο αρχής και το πλαίσιο που πρέπει να υπάρξει, για να βγει η χώρα από την κρίση, είναι η ευρύτερη δυνατή συνεννόηση για να υλοποιηθεί μία εθνική γραμμή και αυτή η εθνική γραμμή δεν μπορεί να είναι παρά μία εναλλακτική πρόταση στα διαρκή μέτρα που φέρνει ο κ. Τσίπρας στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Εμείς αυτό επεξεργαζόμαστε σήμερα. Τεκμηριώνουμε την πρότασή μας για το σχέδιο “Ελλάδα” που είναι ένα εθνικό σχέδιο που αφορά την ανάπτυξη, το νέο παραγωγικό μοντέλο, πιλοτικά αναπτυξιακά πρότζεκτ σε κάθε περιφέρεια που θα λειτουργήσουν ως ατμομηχανή για να γίνουν οι αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και στην οικονομία και στην φορολογία και στη δικαιοσύνη και στο κοινωνικό κράτος».

Σε όσους λένε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι με το ένα πόδι εκτός κόμματος ότι υπάρχουν σύννεφα στις σχέσεις τους, η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχουν σύννεφα στις σχέσεις μας. Αυτή τη στιγμή για μένα προτεραιότητα έχει η ενότητα του χώρου. Ο κ. Βενιζέλος είναι ένα ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, είναι ο άνθρωπος που κράτησε το ΠΑΣΟΚ ζωντανό στα πολύ δύσκολα και αυτή τη στιγμή συμμετέχει στην κοινή προσπάθεια και πρέπει όλοι να συμμετέχουν σε αυτή την κοινή προσπάθεια».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κλήθηκε να σχολιάσει και τις δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη στον Real  ότι υποκινεί αποστασίες βουλευτών του, λέγοντας ότι «δεν θα σχολιάσω χυδαιότητες, αλλά νομίζω ο καθένας θα πρέπει να κοιτάζετε στον καθρέφτη και κάποια στιγμή να κάνει την αυτοκριτική του. Δεν κάνω κανένα σχόλιο γι’ αυτά τα πράγματα».