ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέχρι τις 30 Ιουνίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων - Tι αλλάζει για νομικά πρόσωπα, αγρότες και οχήματα σε ακινησία

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 11 Απριλίου 2017, 14:47 / Ανανεώθηκε 11 Απριλίου 2017, 14:04
Μέχρι τις 30 Ιουνίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων - Tι αλλάζει για νομικά πρόσωπα, αγρότες και οχήματα σε ακινησία
Facebook Twitter Whatsapp

Τη δυνατότητα υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ως και τις 30 Ιουνίου του έτους αντί της 30ης Απριλίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη δυνατότητα υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ως και τις 30 Ιουνίου του έτους αντί της 30ης Απριλίου που ίσχυε μέχρι σήμερα, δίνει τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή.

Συγκεκριμένα στη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, γίνεται λόγος για «καθιέρωση» και όχι «παράταση» επομένως πρόκειται πιθανότατα για κυβερνητική επιλογή καθιέρωσης της εν λόγω ημερομηνίας.

Παράλληλα, τροποποιείται ο χρόνος καταβολής του φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

Ειδικότερα μειώνεται ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων από 8 σε 6, εκ των οποίων η πρώτη δεν καταβάλλεται με την υποβολή της δήλωσης αλλά τη τελευταία εργάσιμη μέρα του επόμενου μήνα από τη καταληκτική ημερομηνία υποβολής, ενώ οι υπόλοιπες 5 τη τελευταία εργάσιμη μέρα των πέντε επόμενων μηνών.

Τέλος η τροπολογία περιέχει ρυθμίσεις και για τη φορολογία των αγροτών αλλά και την ακινησία των οχημάτων όπου δίνεται όπως και πέρυσι η δυνατότητα χρήσης για ορισμένο χρονικό διάστημα τη καταβολή του αντίστοιχου τιμήματος.

Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία