ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελετίδης σε Τσίπρα: Βλέπουμε να δίνονται δισ ευρώ σε εργολάβους αλλά ο λαός δεν έχει δουλειές

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 11 Απριλίου 2017, 16:50 / Ανανεώθηκε 11 Απριλίου 2017, 16:43
Πελετίδης σε Τσίπρα: Βλέπουμε να δίνονται δισ ευρώ σε εργολάβους αλλά ο λαός δεν έχει δουλειές
Facebook Twitter Whatsapp

Το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη  επισκέφτηκε σήμερα στο Δημαρχείο  ο Πρωθυπουργός  κ. Αλέξης Τσίπρας 

Το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη  επισκέφτηκε σήμερα στο Δημαρχείο ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας και είχε συνάντηση μαζί του ,μετά τα εγκαίνια του οδικού άξονα Κορίνθου-Πατρών. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Πατρέων ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Πάτρας και αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις και τα αιτήματα του Δήμου, όπως έχουν αποτυπωθεί στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Πατρέων έθεσε στον Πρωθυπουργό μεταξύ άλλων τα εξής ζητήματα: 

"Θα θέλαμε πάρα πολύ, η σημερινή μέρα της παράδοσης του δρόμου Πάτρα – Κόρινθος να ήταν μέρα χαράς για τον πατραϊκό λαό. Δυστυχώς δεν είναι και όχι  με δική του ευθύνη.

Για πολλά χρόνια, βλέπει τον μόχθο και τον ιδρώτα του να τον λυμαίνονται οι μεγαλοεργολάβοι, να καθυστερεί η υλοποίηση των μεγάλων οδικών  έργων καi οι κατασκευαστικές εταιρίες, με την συνδρομή του κράτους να απολαμβάνουν όλο και πιο  αυξημένη την δημόσια χρηματοδότηση, τις πολλαπλές  διευκολύνσεις,  για να απομυζούν διαρκώς κέρδη. Το έργο παραδίδεται, αλλά για τα λαϊκά στρώματα η χρήση του θα είναι είδος πολυτελείας.

Τα διόδια Πάτρα – Αθήνα μετ’ επιστροφής από 12,80€ θα φτάσουν 23€, αύξηση 80%. Τα διόδια για να διασχίσει κανείς τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και να επιστρέψει είναι 27€.

Την ίδια στιγμή το μεροκάματο των οκταμηνιτών  εργαζομένων στο Δήμο μας είναι μόλις  17 €.!  Επειδή  ο λαός μας  πλήρωσε και ξαναπλήρωσε τους μεγαλοεργολάβους,  είναι πιστεύουμε λογικό να θέλει  να κυκλοφορεί στους δρόμους χωρίς να ξαναβάλει το χέρι στην τσέπη. Να γιατί απαιτούμε την άμεση κατάργηση των διοδίων!.

Ο οδικός άξονας Κορίνθου Πατρών  παραδίδεται, όμως,  δεν έχει ξεκινήσει ακόμα κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής του πρώην Δήμου Ρίου, που εξαιτίας της κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου, είναι παραπάνω από ορατοί οι  κίνδυνοι για τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων.

Η κυβέρνησή σας είναι ενήμερη.  Έστω και τώρα περιμένουμε την υλοποίηση των μέτρων που απαιτούνται για να μη θρηνήσουμε θύματα μπροστά σε  μια κακοκαιρία,  να καταστραφούν οι κοινότητές μας. 

Παρατηρούμε από τη μια να δίνονται δισεκατομμύρια στους  μεγαλοκατασκευαστές των δρόμων και του σιδηροδρόμου και από την άλλη να περιφρονείται η ποιότητα της ζωής του πατραϊκού λαού.  

Απ’ ότι φαίνεται στο  σχεδιασμό της ΕΡΓΟΣΕ είναι  η επιφανειακή διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής μέσα από την πόλη της Πάτρας και όχι περιμετρικά ή υπόγεια. Ισχυρίζονται πως  η χρηματοδότηση   «τελείωσε» όταν έφτασε ώρα της κατασκευής της  εντός της πόλεως!

Πως η  επιφανειακή διέλευση είναι τάχα  μονόδρομος, με ένα μικρό μόνο τμήμα της υπογειοποιημένο! Η χρηματοδότηση ποτέ  δεν φτάνει όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες και αγωνίες άλλα πάντα είναι «ανοιχτή»  όταν οι μεγαλοεργολάβοι απαιτούν! Εμείς δεν θα δεχτούμε να τελειώσει η ζωή των περιοχών μέσα από τις οποίες θα διέλθει το τρένο. Αίτημα δίκαιο, αντίστοιχο των δυνατοτήτων της εποχής μας.

Επ’ ευκαιρία της συνάντησής μας, θέλω να σας παρουσιάσω συνοπτικά κάποια προβλήματα της πόλης μας, που αναλυτικά έχουμε καταθέσει στους υπουργούς σας, τους οποίους συχνά – πυκνά επισκεπτόμαστε. Ελπίζουμε ότι θα ικανοποιηθούν.

Όταν εμείς μιλάμε για πόλη, ξεκινούμε από τη ζωή των συμπολιτών μας. Η ανεργία ρίζωσε για τα καλά, η φτώχεια απλώνεται, οι επαγγελματίες καταστρέφονται, οι αγρότες ξεκληρίζονται.

Δεν δεχόμαστε ότι το μέλλον μας είναι τα συσσίτια και τα προγράμματα φτώχειας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κοινωνία μας είναι ταξική και ότι τα αλλεπάλληλα μέτρα, που παίρνονται χρόνια τώρα, κινούνται στην κατεύθυνση να σώσουν την κυρίαρχη τάξη, το κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο. Αν περισσέψει κανένα  ψιχουλάκι, θα πάρει και ένα τμήμα των εξαθλιωμένων.

Θέλουμε δουλειά για τα παιδιά μας, να σταματήσει η τραγωδία στα σπίτια μας, να ανοίξουν τα φτερά τους, να σταματήσει η μετανάστευση. Θέλουμε δουλειά"

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος χάρισε στον Πρωθυπουργό το λεύκωμα «Χαρτών Μνήμες, Πάτρα 1831 – 1943» και μια λιθογραφία του Δημοτικού Θεάτρου της Πάτρας.