ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Η ενέργεια και το νερό θα μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο»

Δημοσίευση 11 Απριλίου 2017, 18:24 / Ανανεώθηκε 11 Απριλίου 2017, 19:48
Τσίπρας: «Η ενέργεια και το νερό θα μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο»
Facebook Twitter Whatsapp

To παρών στα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Κορίνθου έδωσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημέρα τόσο για την Αχαΐα όσο και για την Πάτρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

To παρών στα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Κορίνθου έδωσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημέρα τόσο για την Αχαΐα όσο και για την Πάτρα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την ολοκλήρωση του έργου και ανέφερε ότι «η έγνοια μας για την Πάτρα και την Αχαΐα είναι διαρκής παρά τις μεγάλες δυσκολίες όλων αυτών των χρόνων» και σημείωσε: «Δεν είναι μόνο ότι φέραμε σήμερα την Πάτρα πιο κοντά στην Αθήνα με την ολοκλήρωση των έργων, είναι ότι έχουμε προχωρήσει στην υπόσχεσή μας για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στους πολίτες της Πάτρας». Μάλιστα, σε αυτό το σημείο, ο πρωθυπουργός είπε ότι «ο δήμος έχει μεγαλόπνοα σχέδια για το παραλιακό μέτωπο και εμείς θα τον βοηθήσουμε, ώστε να υπάρξει η ανάπλαση του χώρου».

Ερωτηθείς για τις παροχές ενέργειας και νερού, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι θα μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο «αυτό είναι εγγυημένο, όσο είμαστε εμείς εδώ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στα έργα για το τρένο, λέγοντας ότι «σχεδιάζουμε την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και τη διασύνδεση με γρήγορο τρένο στη διαδρομή Αθήνα-Πάτρα, αλλά και την υπογειοποίηση του δικτύου σε ένα μεγάλο κομμάτι που περνάει από το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός είπε ότι «σχεδιάζουμε παρεμβάσεις, όπως το τραμ και η απόδοση χωρών στη δημοτική αρχή για να προσφερθούν στους πολίτες». Επιπλέον, τόνισε ότι «έχουμε σχέδια σε σχέση με το φράγμα Πείρου-Παραπείρου και την υδροδότηση πολλών περιοχών», προσθέτοντας ότι «η έγνοια μας είναι να βρει ο πατραϊκός λαός μία ανταπόδοση σε όσες θυσίες έχει κάνει και σε όσα δικαιούται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά δεν προχωρούσαν, είτε επειδή δεν υπήρχε πολιτική βούληση είτε επειδή υπήρχαν αντικρουόμενα συμφέροντα».

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «είχα μία πολύ ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση και θέλω να πω ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι για μας ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο, για να μπορούμε να προωθούμε στοχευμένες πολιτικές για την ποιότητα ζωής και για ένα δίχτυ προστασίας των πολιτών στη δύσκολη περίοδο της κρίσης που διανύουμε».

Σχετικά με τα αιτήματα που τέθηκαν, ο πρωθυπουργός είπε ότι «υπάρχουν ώριμα αιτήματα και διεκδικήσεις που θα σκύψουμε πάνω σε αυτά, ώστε να μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα των χρεών της παλιάς ΠΑΕ Παναχαϊκή, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «οι συνεργάτες μου με ενημέρωσαν ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει μία τροπολογία στη Βουλή, για να λυθεί το πρόβλημα».