ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η β΄ αξιολόγηση αποτελεί το «Βατερλό» της κυβέρνησης - Συμφωνήσατε 4ο μνημόνιο χωρίς λεφτά

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 12 Απριλίου 2017, 12:55 / Ανανεώθηκε 12 Απριλίου 2017, 16:49
Facebook Twitter Whatsapp

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, τη προσυμφωνία στη Μάλτα αλλά και την κατάσταση στο χώρο της Υγείας, κατά τη συζήτηση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, στη Βουλή.

«Η β΄ αξιολόγηση αποτελεί το «Βατερλό» της κυβέρνησης», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ. «H δεύτερη αξιολόγηση, όπως εξελίσσεται, δεν συνιστά απλώς άτακτη υποχώρηση, αυτο-γελοιοποίηση και παράδοση», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Επίσης τόνισε πως: «Tα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί είναι οδυνηρά για όλους τους Έλληνες, και ακόμα πιο οδυνηρά για τους ασθενέστερους συμπατριώτες μας».  Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «12,5 δισ νέα μέτρα πήρε η κυβέρνησή σας. 12 δισ παροχές τάζατε χωρίς καμία ντροπή, χωρίς καμία συστολή στη Θεσσαλονίκη».  

Ανέφερε επίσης πως: «Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει να παρουσιάσει απολύτως τίποτα, στο πλαίσιο της αξιολόγησης».

«Οι Έλληνες πολίτες είναι αυτοί που πληρώνουν το τίμημα της φαρσοκωμωδίας. Το μόνο που θέλετε είναι να παραμείνετε στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος», τόνισε. Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θέλει να μείνει στην εξουσία με κάθε κόστος, πως η μόνη διαπραγμάτευση που επιχειρείται είναι με τις συνιστώστες και τους βαρώνους τους ΣΥΡΙΖΑ.

Επέμεινε πως η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για την οικονομία, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως η ύφεση επέστρεψε και είναι πολύ άσχημα τα μηνύματα από την αγορά για το πρώτο τρίμηνο του 2017, ενώ οι επενδύσεις γίνονται με το σταγονόμετρο.

"Βουλιάξατε την Οικονομία - Υπογράψατε 4ο μνημόνιο χωρίς χρήματα"

«Βουλιαξατε την οικονομία και αντί να ρίξετε σωσίβιο πάτε να πνίξετε τους πολίτες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε κυβέρνηση σε αποδρομή. «Είχατε να επιλέξετε μεταξύ συνθηκολόγηση και εκλογών. Αλλά δεν θα αποφύγετε τις εκλογές», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε το πάγιο αίτημα της ΝΔ για εκλογές, λέγοντας: «Πρέπει να έρθει η πολιτική αλλαγή σε όλα». Ωστόσο επεσήμανε πως το αίτημα δεν συνδέεται με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης τονίζοντας πως: «4ο μνημόνιο χωρίς λεφτά! Αυτό συνομολογήσατε. Οι πολίτες γνωρίζουν η μείωση αφορολόγητου έχει υπογραφή, Τσίπρα - Καμμένου και συντάξεων και η μείωση διαθέσιμου εισοδήματος έχει την υπογραφή Τσίπρα - Καμμένου»

Παράλληλα υποστήριξε πως η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο δικαστήριο για το χθες γιατί δεν μπορεί να την κάνει εργοτάξιο για το αύριο. «Η χώρα χρειάζεται αξιοπιστο πρωθυπουργό και όχι σκηνοθέτη τυφλών συγκρούσεων» πρόσθεσε. 

"Ναι στην εξεταστική αλλά με άλλες δύο περιόδους"

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη: «Η Υγεία είναι σε χειρότερη κατάσταση παρά ποτέ. Στηρίζεται στην αυταπάρνηση του προσωπικού. Η πρωτοβάθμια φροντίδα καταρρέει. Στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης όλα παραμένουν στάσιμα. Υπάρχει κίνδυνος να μην χρηματοδοτηθούν έργα από το ΕΣΠΑ. Η συνταγή πολύ γνωστή. Επιχειρείτε να κρύψετε το φιάσκο της δικής σας αποτυχίας».

«Θέλετε εξεταστική; Συμφωνούμε. Όλα στο φως. Βάλτε μέσα την τελευταία διετία και το 1996 ώστε να ελεγχθούν τα έργα και οι ημέρες του κ.Κουρουμπλή», είπε συγκεκριμένα.   

Προτάσεις ΝΔ για διαφάνεια στην Υγεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε στη Βουλή τις προτάσεις του κόμματος για την Υγεία. Συγκεκριμένα ανέφερε: 

  • Δημοσιοποίηση ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων για λειτουργία νοσοκομείων
  • Αξιοποίηση ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με έμφαση στη ποσότητα.
  • Διαφάνεια σε πρόσβαση σε λίστες χειρουργείων και πρόσβαση σε ΜΕΘ
  • Αυστηροποίηση κυρώσεων για εταιρίες στο κλάδο του φαρμάκου που δεν υιοθετούν εσωτερικές διαδικασίες και εργαλεία καταπολέμησης διαφθοράς.

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΔΩ