ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: H τιμολόγηση των φαρμάκων καθυστέρησε λόγω Τρόικας

Δημοσίευση 12 Απριλίου 2017, 17:59 / Ανανεώθηκε 12 Απριλίου 2017, 17:14
Κουρουμπλής: H τιμολόγηση των φαρμάκων καθυστέρησε λόγω Τρόικας
Facebook Twitter Whatsapp

Οξεία αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Παναγιώτη Κουρουμπλή και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, με αφορμή την τιμολόγηση φαρμάκων επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.

Οξεία αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Παναγιώτη Κουρουμπλή και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, με αφορμή την τιμολόγηση φαρμάκων επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας υποστήριξε ότι η καθυστέρηση της τιμολόγησης οφείλεται στο αίτημα της Τρόικας για κατάργηση του ορίου προστασίας των 12 ευρώ «υπήρξε υπουργική απόφαση. Πού βλέπετε τη σκοπιμότητα; Στις 20 Αυγούστου ελέγχθηκε η υπουργική απόφαση. Αν νομίζετε ότι υπάρχει κενό στείλτε το στον εισαγγελέα και να παραιτηθώ από την ασυλία. Αλλά να είμαστε σοβαροί, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ευθύνες».

Ακόμη ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι μέσω της κατηγορίας ότι εξαιρέθηκε η περίοδος Κουρουμπλή από την έρευνα της Εξεταστικής, η αντιπολίτευση αναγνωρίζει σε αυτόν μεγάλη ικανότητα, ότι ως γενικός γραμματέας διοικούσε το υπουργείο Υγείας. «Επί της θητείας μου, πάντως, διατάχθηκαν δέκα έλεγχοι. Εσείς μπορείτε να πείτε πότε ελέγξατε και τι;» προσέθεσε ο κ. Κουρουμπλής. Ακόμη, είπε πως αν είχε ο ίδιος ερωτηθεί θα ζητούσε από την οικογένεια Μητσοτάκη να ενημερώσει τι έγιναν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το Σωματείο Αλληλεγγύης της Μαρίκας Μητσοτάκη. «Αν θέλουν ανταρτοπόλεμο τους πληροφορώ ότι είμαι από τον Βάλτο και ξέρουμε τι σημαίνει αυτό», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός διερωτήθηκε αν «υπάρχει Έλληνας που δεν ξέρει ότι έγιναν τα μεγάλα πάρτι, για τις υπερτιμολογήσεις που νομιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ και όταν είπα πως δεν θα ψηφίσω τότε με αντικατέστησε το κόμμα μου» και επικαλέστηκε παραδείγματα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, με την ανοχή του πολιτικού συστήματος.

Από τη μεριά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας προκάλεσε τον υπουργό να ξεκαθαρίσει μετά από τα όσα είπε αν θα ψηφίσει να γίνει έρευνα το 1996, αφού επιθυμεί απαντήσεις για το Σωματείο της Μαρίκας Μητσοτάκη, αλλά και για την περίοδο του 2015- 2017, ώστε να αποδειχθεί ότι έγινε τιμολόγηση φαρμάκων, όπως υποστηρίζει ο ίδιος. «Τι έγινε αυτό το Δελτίο Τιμών, που λέτε κύριε υπουργέ; Γιατί εμείς πρώτη φορά το ακούμε αυτό. Γιατί αν υπήρξε το Δελτίο και παρά ταύτα ο επόμενος υπουργός, δεν έκανε κάτι, τότε έχει εκείνος ευθύνες. Αν δεν υπήρξε, όμως, έχει ο υπουργός που δεν το εξέδωσε. Δεν υπάρχει όμως καμία πιθανότητα να μην υπάρχουν καθόλου ευθύνες», κατέληξε ο Νίκος Δένδιας.