ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Ο αντιπερισπασμός της εξεταστικής δεν θα πετύχει

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 12 Απριλίου 2017, 19:27 / Ανανεώθηκε 12 Απριλίου 2017, 19:43
Γεννηματά: Ο αντιπερισπασμός της εξεταστικής δεν θα πετύχει
Facebook Twitter Whatsapp

Ως ένα αντιπερισπασμό έναντι της ηττοπαθούς συμφωνίας-παράδοσης που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους δανειστές στο πλαίσιο της αξιολόγησης, διείδε τη συζήτηση για την Εξεταστική Επιτροπή, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ως ένα αντιπερισπασμό έναντι της ηττοπαθούς συμφωνίας-παράδοσης που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους δανειστές στο πλαίσιο της αξιολόγησης, διείδε τη συζήτηση για την Εξεταστική Επιτροπή, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά

Μιλώντας από το βήμα ης Βουλής, δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα. « Μας λέτε φέρνω το δεύτερο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με νέα μέτρα και χωρίς χρηματοδότηση αλλά θα σώσω ότι απέμεινε από τη τιμή μου κυνηγώντας τη διαπλοκή των άλλων», είπε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως φυγομαχεί καθώς εξαιρεί τον εαυτό του από τον έλεγχο.

Αναφερόμενη στο επίμαχο ζήτημα της εξεταστικής έκανε ειδική αναφορά στη περίοδο διακυβέρνησης 2004-2009 λέγοντας: «Τι είδους δεσμεύσεις έχετε αναλάβει και σας απαγορεύουν να αναφερθείτε σε αυτή τη περίοδο;».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως το κόμμα της θα επιμείνει στη πρόταση διερεύνησης όλης της περιόδου από το 1996 ως το 2017. «Αποδεχόμαστε την εξέταση του παρελθόντος αλλά απαιτούμε και τη διερεύνηση της σημερινής περιόδου», είπε και πρόσθεσε με νόημα: «Ένα δρόμο έχει ο κ. Τσίπρας για να αποφύγει το πολιτικό του εξευτελισμό! Να αποδεχθεί τη πρότασή μας».