ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το Υπουργικό Συμβούλιο

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 13 Απριλίου 2017, 15:46 / Ανανεώθηκε 13 Απριλίου 2017, 18:20
Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το Υπουργικό Συμβούλιο
Facebook Twitter Whatsapp

Αρνητικές κριτικές απέσπασε η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και η εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αρνητικές κριτικές απέσπασε η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και οι εισηγήσεις του προς το Υπουργικό Συμβούλιο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει την εισήγηση «αποτυχημένη απολογία για την πολιτική του» , ενώ τονίζει ότι δεν έχει γίνει αναφορά στις μειώσεις «συντάξεων και αφορολόγητου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής: 

«Η εισήγηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι μια αποτυχημένη απολογία για την πολιτική του. Ούτε μια λέξη για τη μείωση του αφορολόγητου, ούτε μια λέξη για την περικοπή των συντάξεων και του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, ούτε μια λέξη για τα σκληρά μέτρα που έχουν την υπογραφή του. Και μάλιστα, όταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δήλωνε κατ’ επανάληψη, στο παρελθόν, ότι δεν θα επιβάλει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα.

Με την ανικανότητα, τις ιδεοληψίες και τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, οδήγησε τη χώρα στην ύφεση.  Οι πάντες γνωρίζουν ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να προωθήσει τις αναγκαίες αλλαγές, δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη σχετικά με το Υπουργικό Συμβούλιο σχολίασαν δεικτικά:

"H σημασία του να είναι κανείς σοβαρός" φάνηκε στα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων  κ. Tσίπρα συνεχίστε την  "καλή δουλειά" τελικά ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.."

Το Ποτάμι στην δική του ανακοίνωση για το Υπουργικό Συμβούλιο αναφέρει:

«O κ.Τσίπρας είπε στους υπουργούς του, σύμφωνα με το κυβερνητικό non paper ότι μπορούν να πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, "αρκεί να δουλέψουμε σοβαρά"»

Όπως σχολιάζει το Ποτάμι, «αναγκαία επισήμανση 26 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας. Απαραίτητη επίσης η σύστασή "καμιά κωλυσιεργία, υπέρβαση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων για να επιταχυνθούν τα μεγάλα επενδυτικά πρότζεκτ", καθότι απευθυνόταν σε αυτούς που κυρίως κωλυσιεργούν» και καταλήγοντας εύχεται «Καλή Ανάσταση (για άλλη μια φορά)».

Το ΚΚΕ από την πλευρά του επεσήμανε:

«Το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα της συμφωνίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι η εκτίναξη της φτώχειας του λαού, ενώ πάνω στο τραπέζι θα παραμένουν και οι άλλες απαιτήσεις του κεφαλαίου, έτσι όπως εκφράζονται από το ΔΝΤ, την ΕΕ και το ΣΕΒ στη χώρα μας»

Για να συμπληρώσει πως: «Όσο για τοn στόχο της ανάπτυξης στον οποίο συναντιούνται ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα, ο πρωθυπουργός σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο περιέγραψε το περιεχόμενο του: διευκολύνσεις και προνόμια στους ομίλους, για να είναι κερδοφόρες οι επενδύσεις τους, μισθοί πείνας και δουλειά με ημερομηνία λήξης στους εργαζόμενους».

Από την πλευρά του ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή τονίζει: 

"Για την σφαγή στις συντάξεις, την εγκληματική φορολόγηση σε βάρος των πολιτών και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δεν είπε τίποτα ο Τσίπρας, που συνεχίζει να ψευδολογεί ακατάπαυστα και να καταστρέφει την Ελλάδα".

Τέλος η Ένωση Κεντρώων υπογραμμίζει για το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο: 

"Η κυβέρνηση θεωρεί ότι εντός του Μαΐου  θα έχει κλείσει την αξιολόγηση και θα έχει νομοθετήσει τα μέτρα που την συνοδεύουν στη Βουλή. Υπάρχουν ωστόσο ανοιχτά ζητήματα, εργασιακά, πώληση της ΔΕΗ, ανυπαρξία επενδύσεων και μηδαμινή πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις.

Θεωρεί στα αλήθεια, η κυβέρνηση ότι οι ξένοι θα συζητήσουν για το χρέος χωρίς πρόοδο επί όλων αυτών των ζητημάτων; Θεωρεί το Μέγαρο Μαξίμου ότι οι ξένοι δεν θα επιμείνουν στις μεταρρυθμίσεις και θα αρκεστούν στις προφορικές διαβεβαιώσεις μιας κυβέρνησης που άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ; Η αισιοδοξία είναι καλή, η πολύ αισιοδοξία καταντά αφέλεια".