ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς θα αντιδράσει η ΝΔ στη συμφωνία που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 13 Μαΐου 2017, 09:16 / Ανανεώθηκε 13 Μαΐου 2017, 09:16
Πώς θα αντιδράσει η ΝΔ στη συμφωνία που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή
Facebook Twitter Whatsapp

Με τη σημερινή κατάθεση του νομοσχεδίου με τα νέα σκληρά μέτρα από την κυβέρνηση, στη ΝΔ ετοιμάζονται για σφοδρή αντεπίθεση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με τη σημερινή κατάθεση του νομοσχεδίου με τα νέα σκληρά μέτρα από την κυβέρνηση, στη ΝΔ ετοιμάζονται για σφοδρή αντεπίθεση προς το Μέγαρο Μαξίμου. Αιτία δεν είναι μόνο το γεγονός ότι θα αποκαλυφθούν νέες πτυχές του Τέταρτου Μνημονίου, όπως υπογραμμίζουν τα γαλάζια στελέχη, αλλά το ότι βλέπουν μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα νέα βάρη που φορτώνονται στις πλάτες της.

«Η κυβέρνηση θέλει όλα αυτά να περάσουν στον «ντουκου». Και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση» σχολιάζει στο newpost.gr, κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου. «Τη μια μέρα επισκέπτεται Κέντρα Υγείας, που λειτουργούν εδώ και 11 χρόνια και μοιράζει υποσχέσεις και διορισμούς. Την άλλη, παίζει με την αγωνία των νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους, τάζοντας ελεύθερη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια» τόνιζε ο ίδιος.

Στην οδό Πειραιώς θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει σύντομα, γιατί αφενός ανοίγει νέα μεγάλα μέτωπα με κοινωνικές ομάδες που θα πληγούν από τα σκληρά μέτρα και αφετέρου η άνοδός του στην εξουσία στηρίχθηκε σε τρεις μύθους που γκρεμίστηκαν:

  • τέρμα στη λιτότητα με σκίσιμο των μνημονίων
  • αντίσταση στους ξένους και ανάκτηση κυριαρχίας
  • τέρμα στο παλιό και στη διαπλοκή

«Μετά την κατάρρευση των μύθων, ήρθε η ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα», τονίζουν από τη ΝΔ και μάλιστα όπως λένε με το χειρότερο τρόπο: με ένα ακόμη μνημόνιο, το δεύτερο στη σειρά, σε δύο χρόνια της σημερινής κυβέρνησης. «Η απάτη κορυφώνεται με τα ψευτοαντίμετρα» προσθέτουν και πρόκειται να ενημερώσουν τους πολίτες ότι αυτά θα ενεργοποιηθούν μόνο κατά το ποσοστό που η χώρα θα υπερβεί το στόχο του 3,5% πλεόνασμα και θα ισχύσουν στο σύνολό τους αν βγει πλεόνασμα 5,5%!

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως θα κάνει και στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την προσεχή Πέμπτη στη Βουλή, θα επιμείνει σε ένα άλλο μείγμα πολιτικής, με λιγότερους φόρους, στοχευμένη μείωση δαπανών του κράτους και αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία, ώστε να έρθουν επενδύσεις και βιώσιμη ανάπτυξη.