ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση επιδιώκει να εκφοβίσει τη δικαστική εξουσία

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 16 Ιουλίου 2017, 11:03 / Ανανεώθηκε 16 Ιουλίου 2017, 15:03
Θ. Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση επιδιώκει να εκφοβίσει τη δικαστική εξουσία
Facebook Twitter Whatsapp

Ιδιαίτερα επικριτικός για την κυβέρνηση και την προσπάθειά της να ποδηγετήσει τον χώρο της Δικαιοσύνης εμφανίζεται σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιδιαίτερα επικριτικός για την κυβέρνηση και την προσπάθειά της να ποδηγετήσει τον χώρο της Δικαιοσύνης εμφανίζεται σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε για την υπόθεση του NOOR 1:"Δεν μπορώ να διανοηθώ γιατί κάποιος να φοβάται την διερεύνηση. Αν ίσχυε το «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», την πλήρη διαλεύκανση θα έπρεπε κανονικά να την ζητάει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο κ. Καμμένος.

Η διερεύνηση για το πώς ακριβώς εμπλέκεται ένας Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε εξωθεσμικές επικοινωνίες με ισοβίτη για μια υπόθεση που αφορά διακίνηση ναρκωτικών θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο αίτημα όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Δυστυχώς στην χώρα μας ούτε αυτά δεν είναι αυτονόητα.Ο κ. Τσίπρας έπρεπε ήδη να έχει αποπέμψει τον κ. Καμμένο από την θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Πόσα ακόμη παραδείγματα χρειάζονται για να γίνει κατανοητό ότι είναι επικίνδυνος για την χώρα; Την στήριξη την παρέχει ουσιαστικά για δύο λόγους. Πρώτον γιατί επικρατεί ο κυνισμός και η λογική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», με σκοπό την καρέκλα της εξουσίας και να μην πέσει η κυβέρνηση. Δεύτερον γιατί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υπάρχει πλέον εθνικολαϊκιστική ώσμωση, ισχύει το «όμοιος ομοίω αεί πελάζει»

Ερωτώμενος μάλιστα για τις συνεχείς επιθέσεις κυβερνητiκών στελεχών στην Δικαιοσύνη ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε: "Επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν την Δικαιοσύνη, με τις συνεχείς επιθέσεις επιδιώκουν να εκφοβίσουν την δικαστική εξουσία. Ο τρόπος αντιμετώπισης της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση εδώ και 2,5 χρόνια οδηγεί στην αντιπαλότητα μεταξύ των εξουσιών που προφανώς δεν συνάδει με τη δημοκρατία. Ο σεβασμός στη δικαιοσύνη δεν μπορεί να εκφράζεται κατά περίπτωση. Δεν μπορεί μια απόφαση να τη σεβόμαστε, κάποια άλλη να τη θεωρούμε προϊόν διαπλοκής, κάποια άλλη να την καταγγέλλουμε σαν πραξικόπημα. Οφείλουμε να προφυλάξουμε την δικαιοσύνη, να αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της ανεξαρτησίας της και -το κυριότερο- να την κρατάμε μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες.

Δυστυχώς για την χώρα, στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί η λογική “κατάληψης” και “ελέγχου” των θεσμών. Αυτή η πολιτική δεν είναι ούτε αριστερή ούτε προοδευτική, αλλά βαθιά καθεστωτική και συντηρητική. Για εμάς, στην ανανεωτική αριστερά, το κράτος δικαίου και η ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας" κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.