ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Κ. Μητσοτάκη: Δεσμεύτηκε από το βήμα της ΔΕΘ νέο μνημόνιο

Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2017, 22:45 / Ανανεώθηκε 16 Σεπτεμβρίου 2017, 22:17
ΣΥΡΙΖΑ για Κ. Μητσοτάκη: Δεσμεύτηκε από το βήμα της ΔΕΘ νέο μνημόνιο
Facebook Twitter Whatsapp

Μ’ ένα αιχμηρό του σχόλιο θέλησε να τοποθετηθεί για τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τη ΔΕΘ ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυστηρή κριτική για τα όσα ανέφερε από το βήμα της 82ης ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι: Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει να πει τίποτα το καινούριο. Η «σκουριασμένη» πολιτική του πρόταση είναι γνωστή και δοκιμασμένη με οδυνηρές συνέπειες για τη χώρα και τους πολίτες της.

Το μοναδικό σχέδιο του προέδρου της ΝΔ παραμένει ακριβώς το ίδιο: συνέχιση της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που χρεοκόπησε τη χώρα και την οικονομία.

Στο σχέδιο Μητσοτάκη, η αξιολόγηση και η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα ισοδυναμούν με απολύσεις και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών. Στη νέα του γλώσσα οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ονομάστηκαν «απελευθέρωση»! Δεν κρύβει ότι θέλει να παραχωρήσει τα σχολεία και τα νοσοκομεία σε ιδιώτες.  Για τον κ. Μητσοτάκη, η προώθηση των επενδύσεων ισοδυναμεί με το πλιάτσικο και τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων,  η μείωση των φόρων σημαίνει νέες επιβαρύνσεις για τα μεσαία και ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

Το πιο αστείο, αλλά συνάμα επικίνδυνο στοιχείο της ομιλίας του, είναι ότι  με τη «σοβαρότητα» και την «αξιοπιστία» που τον διακρίνει θα πείσει για μείωση των πλεονασμάτων, υποσχόμενος νέες «μεταρρυθμίσεις» - αντάλλαγμα προς τους δανειστές - που δεν τις κατονομάζει- για μετά το 2018!

Επί της ουσίας ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε από το βήμα της ΔΕΘ για νέο μνημόνιο - ευτυχώς θα παραμείνει μόνιμα στην αντιπολίτευση!

Η ανακοίνωση καταλήγει με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει ότι «το σίγουρο είναι ότι η χώρα αξίζει καλύτερα από τον αμετανόητο νεοφιλελεύθερο και επικίνδυνα λαϊκιστή κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να πείσει μόνο ως ατζέντης επιχειρηματιών και όχι ως πολιτικός αρχηγός, πόσο μάλλον ως υποψήφιος πρωθυπουργός.»