ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Το 4ο μνημόνιο είναι ήδη εδώ, με υπογραφή Αλ. Τσίπρα - Π. Καμμένου

Δημοσίευση 17 Σεπτεμβρίου 2017, 12:56 / Ανανεώθηκε 18 Σεπτεμβρίου 2017, 13:00
Facebook Twitter Whatsapp

Τα μηνύματα που έστειλε από τη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Θα υπάρχει μία κυβέρνηση που θα εκπέμπει το μήνυμα ότι είμαστε μια χώρα φιλική προς τις επενδύσεις. Μείωση φορολογίας εισοδήματος για τις επενδύσεις και ένα σταθερό σύστημα για μία πενταετία. Δεν είμαι αυτός που τη μία μέρα θα φοράει το κοστούμι του επενδυτή και την άλλη το αμπέχονο του διαδηλωτή», τόνισε στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέρριψε τις κατηγορίες που του πρόσαψε η κυβέρνηση πως προωθεί ένα τέταρτο μνηνόνιο. «Η κυβέρνηση κατηγορεί εμένα ότι δήθεν δεσμεύτηκα σε τέταρτο μνημόνιο. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε μέτρα, μείωση συντάξεων. Εχει δεσμεύσει τη χώρα σε αυστηρότατο πλαίσιο μέχρι το2022. Εγώ θα πετύχω μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων γιατί θα προτείνω πλαίσιο μεταρρυθμίσεων. Εμείς θα πείσουμε τους εταίρους ότι αυτή είναι η σωστή στρατηγική για τη χώρα. Το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ, με υπογραφή Τσίπρα Καμμένου», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τις κατηγορίες της κυβέρνησης.

«Οι εκλογές είναι προϋπόθεση για να αφήσουμε πίσω το παρελθόν»

«Οσο πιο γρήγορα έλθει η αλλαγή τόσο καλύτερα για τη χώρα. Δεν περιοριζόμαστε όμως εκεί», υποστήριξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στο αίτημα του κόμματος για εκλογές. «Δεν είναι δουλειά μου να αναλώνω τον χρόνο μου κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση. Οι πολίτες γνωρίζουν το αποτύπωμα της πολιτικής Τσίπρα. Θα κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση, αλλά θα πείσουμε τους Ελληνες ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Οι εκλογές είναι προϋπόθεση για να αφήσουμε πίσω το παρελθόν», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η γενιά των 360 ευρώ»

«Απευθύνομαι σε όλη την ελληνική κοινωνία η Νέα Δημοκρατία είναι ένα λαϊκό κόμμα», τόνισε. «Η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση για εμάς», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι μια πολιτική αλληλεγγύη ξεκινά από την δημιουργία θέσεων απασχόλησης. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η γενιά των 360 ευρώ» είπε και πρόσθεσε πως «Το σημαντικό είναι να βρούμε στους ανθρώπους δουλειές και όχι επιδόματα. Μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις να αυξήσουμε  την πιθανότητα να πάρουν ξανά την ζωή τους στα χέρια τους», τόνισε.  

«Οι ιδιωτικές επενδύσεις βασικός μοχλός της ανάπτυξης»

«Οι ιδιωτικές επενδύσεις θα είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας», υπογράμμοσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

«Η κυβέρνησή μου», είπε, «θα είναι απολύτως προσηλωμένη στην προσέλκυση επενδύσεων και δεν θα δεχθεί αποκλίσεις».

«Έχω δεσμευθεί σε μείωση κατά 20% της φορολογίας στις επιχειρήσεις μέσα σε δύο μήνες», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «έχω δεσμευτεί για ένα απλοποιημένο αδειοδοτικό πλαίσιο».

«Κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε τι έγινε στο πρώτο εξάμηνο του 2015»

«Αν είχαμε καθαρή έξοδο, δεν θα χρειάζομασταν έγκριση για τα όποια αντίμετρα διαφημίζει ο κ. Τσίπρας. Αν δεν είχε μεσολαβήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια, Θα είχαμε πρόσβαση στις αγορές από το 2015.
Κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε τι έγινε στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Θεωρούν ότι λόγω των εκλογών δεν θα τους κυνηγάει το αποτύπωμα της πολιτικής τους. Αυτή η περιπέτεια μας στοίχισε δύο μνημόνια», σημείωσε. 

«Καμία χώρα δεν θα άφηνε αναξιοποίητο τον ορυκτό της πλούτο στο όνομα της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος»

Τη σημασία της απλοποίησης των αδειοδοτικών διαδικασιών για τις επιχειρήσεις, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι κανείς επενδυτής δεν θα βάλει τα χρήματά του αν δεν γνωρίζει το χρονοδιάγραμμα κίνησης της επένδυσής του. 

«Εμείς πιστεύουμε στην δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας για να προσφέρουμε υψηλή και ποιοτική ανάπτυξη», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Καμία χώρα δεν θα άφηνε αναξιοποίητο τον ορυκτό της πλούτο στο όνομα της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος. Οι επενδύσεις αυτού του είδους είναι θετικές για την απασχόληση και για τα δημόσια έσοδα», κατέληξε.

«Οι νόμοι Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου, θα καταργηθούν»

Πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος και να επιτραπούν μη κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Ωστόσο, επειδή αυτό θα πάρει χρόνο, δίνω έμφαση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Οι παρεμβάσεις μας θα είναι άμεσες. Οι νόμοι Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου, θα καταργηθούν».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι δεν χρειαζόμαστε κανένα συμβουλευτικό δημοψήφισμα για την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος.
Ερωτηθείς για την στάση της ΔΑΠ στο θέμα με την αντιγραφή στο πανεπιστήμιο της Πάτρας είπε ότι «οι πρακτικές αυτές είναι απαράδεκτες γι αυτό και η άμεση απάντηση της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ».

Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα είπε ότι οι φοιτητές δεν πρέπει να ψηφίζουν για την ανάδειξη των πρυτανικών οργάνων. Δεν είναι η δουλειά των φοιτητών να μετέχουν στην διοίκηση των πανεπιστημίων.

Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο κ. Μητσοτάκης απάντησε κοφτά πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.