ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παρασκήνιο και ο στόχος από τις επισκέψεις Κ. Μητσοτάκη στη φετινή ΔΕΘ

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 17 Σεπτεμβρίου 2017, 18:57 / Ανανεώθηκε 17 Σεπτεμβρίου 2017, 20:47
Το παρασκήνιο και ο στόχος από τις επισκέψεις Κ. Μητσοτάκη στη φετινή ΔΕΘ
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Στην καθημερινότητα των πολιτών ήταν επικεντρωμένο το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην καθημερινότητα των πολιτών ήταν επικεντρωμένο το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, στη φετινή ΔΕΘ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέφυγε τις πολλές συναντήσεις με τις αρχές της Θεσσαλονίκης και έδωσε βάρος σε επισκέψεις που αναδεικνύουν το ενδιαφέρον του για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η οικονομία. Στόχος του επιτελείου του είναι να ενισχύσει το ηγετικό και πρωθυπουργικό προφίλ του, ώστε οι πολίτες να το συγκρίνουν με αυτό του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είναι εξαφανισμένος από τα πάντα.

«Εμφανίζεται μόνο στο προστατευόμενο περιβάλλον, συνόδων και συσκέψεων, ενώ ακολουθεί τα γεγονότα» σημείωναν από την οδό Πειραιώς, αναφερόμενοι και στο χρόνο και τον τρόπο αντίδρασης του πρωθυπουργού στις πρόσφατες πυρκαγιές και την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό.

Απέναντι σε αυτή την εικόνα, ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να αποδείξει ότι ο ίδιος κάνει πράξη το άνοιγνα στην κοινωνία που είχε υποσχεθεί και ότι έχει ανοικτή γραμμή πλέον, με ομάδες που πλήττονται από τη σημερινή κυβερνητική πολιτική.

Για αυτό και στη Θεσσαλονίκη δεν έμεινε μόνο στην ομιλία του, η οποία επίσης αποτελεί μέτρο σύγκρισης όπως λένε οι συνεργάτες του, καθώς παρουσίασε ένα κοστολογημένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο κυβερνητικό σχέδιο, αλλά από την Παρασκευή πραγματοποίησε και μια σειρά επισκέψεων σε χώρους που αναδείκνυαν το ενδιαφέρον του για την παιδεία, την υγεία, τη νεολαία, την τεχνολογία, τους επαγγελματίες και τους απλούς ανθρώπους.

Όπως υπενθύμιζαν από την οδό Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης εκτός από τις επισκέψεις του στα περίπτερα της Έκθεσης, περπάτησε στο κέντρο της πόλης και στην πλατεία Αριστοτέλους συνομιλώντας με καταστηματάρχες και κατοίκους, επισκέφθηκε εταιρίες τεχνολογίας και καινοτομίας, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και μίλησε με νέες και νέους, μαθητές, φοιτητές και επιστήμονες. Ενώ, λίγο πριν ανέβει στη Θεσσαλονίκη είχε συζήτηση με νέες μητέρες, όπου δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού.

Οι συναντήσεις αυτές, όπου θα ακούει τις απόψεις των διάφορων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων θα συνεχιστούν και μετά τη ΔΕΘ, με ορίζοντα το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της ΝΔ το Δεκέμβριο, όπου θα παρουσιαστεί το πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του, που θα συνθέτει όλες αυτές τις προτάσεις.