ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Σαντορινιός για Σαρωνικό: Εάν υπήρξαν λάθη, τα κάναμε μαζί με τον κ. Κουρουμπλή

Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2017, 09:39 / Ανανεώθηκε 18 Σεπτεμβρίου 2017, 10:03
Ν. Σαντορινιός για Σαρωνικό: Εάν υπήρξαν λάθη, τα κάναμε μαζί με τον κ. Κουρουμπλή
Facebook Twitter Whatsapp

Μέσα στις επόμενες 20 - 30 ημέρες θα έχει καθαριστεί το μεγαλύτερο τμήμα του Σαρωνικού που έπληξε η πετρελαιοκηλίδα του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ", τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός υπογραμμίζοντας ότι αναζητούνται πάντα οι λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης των ακτών του Σαρωνικού με μαζούτ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μέσα στις επόμενες 20 - 30 ημέρες θα έχει καθαριστεί το μεγαλύτερο τμήμα του Σαρωνικού που έπληξε η πετρελαιοκηλίδα του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ", τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός υπογραμμίζοντας ότι αναζητούνται πάντα οι λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης των ακτών του Σαρωνικού με μαζούτ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του «πως θα είναι καλύτερα από πριν» προέκυψαν από την ενημέρωση των εταιρειών, ενώ τόνισε πως «εάν υπήρξαν λάθη τότε τα κάναμε μαζί με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή».

Υπογράμμισε πως δεν υπήρξε ολιγωρία, καθώς λίγες ώρες μετά το ναυάγιο, στις 09:40, είχε τοποθετηθεί το απαραίτητο φράγμα, για να συμπληρώσει πως στο διάστημα αυτό είχαν διαφύγει, κατά την εκτίμηση των εταιρειών αντιρρύπανσης, περίπου 300 τόνοι καυσίμου.

 Ανέφερε, τέλος, πως το ΕΛΚΕΘΕ κάνει μετρήσεις και όταν αποκατασταθεί το πρόβλημα θα υπάρξει ενημέρωση πότε είναι ασφαλής η κολύμβηση.