ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» από την αντιπολίτευση για την εισήγηση του Αλ. Τσίπρα στο υπουργικό

Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2017, 18:47 / Ανανεώθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2017, 08:18
«Πυρά» από την αντιπολίτευση για την εισήγηση του Αλ. Τσίπρα στο υπουργικό
Facebook Twitter Whatsapp

Η πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό, η οικονομική πορεία της χώρας και τα προαπαιτούμενα  ήτα τα θέματα που απασχόλησαν το σημερινό υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό, η οικονομική πορεία της χώρας και τα προαπαιτούμενα  ήτα τα θέματα που απασχόλησαν το σημερινό υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας έστειλε το δικό του μήνυμα στα κυβερνητικά στελέχη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν συγχωρούνται παραβλέψεις, και προειδοποιώντας  πως αυτή την περίοδο θα κριθεί η δουλειά μας και η πορεία της χώρας στη μετά μνημονίων εποχή. Μάλιστα τους κάλεσε να διορθώσουν τυχόν αρρυθμίες για να μην δοθούν περεταίρω «πατήματα».

Το υπουργικό συμβούλιο έρχεται στον απόηχο της παρουσίας του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, στην οποία αναφέρθηκε, σχολιάζοντας ότι  «Σε αντίθεση με κάποιους άλλους μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία, δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από το επικοινωνιακό σκέλος».

Από την ατζέντα δεν έλειπε και η ρύπανση στο Σαρωνικό, με τον Πρωθυπουργό να δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση του φαινομένου, λέγοντας ότι «Στο θέμα αυτό δε θα ενεργήσουμε με γνώμονα τις πρόσκαιρες εντυπώσεις αλλά με γνώμονα την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος».

Οι παραπάνω δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν την «έκρηξη» των κομμάτων της αντιπολίτευσης που έσπευσαν να σχολιάσουν σε αιχμηρό τόνο τα λεγόμενα του.

Η ΝΔ σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι οι πολίτες δεν ακούν τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας σκυμμένος, μουντός, αδύναμος και κουρασμένος.Οι πολίτες δεν τον  ακούν, οι Υπουργοί του δεν τον πιστεύουν. Φιλότιμο για τις ευθύνες τους δεν διαθέτουν. Το θέαμα θλιβερό. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».

Για άσκηση φορολογικού πογκρόμ μίλησε το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν είχε την τόλμη και την ευθύνη να αναλάβει τις ευθύνες του για την οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε λόγω, των εγκληματικών παραλείψεων των αρμοδίων αρχών και της ολιγωρίας της κυβέρνησής του.»

«Αντίθετα, προκειμένου να καλύψει τις ευθύνες του, ψέλλισε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο κάτι ακατάληπτα περί οπισθοδρομικού μπλοκ και αντικοινωνικού ιδεολογικού προσήμου. Άθελά του έτσι βέβαια φωτογράφησε το κόμμα του και την κυβέρνηση του, με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της πιο άγριας λιτότητας και του πιο σκληρού φορολογικού πογκρόμ που γνώρισε ποτέ ο τόπος» συμπλήρωσε.

Σε επικριτικό ύφος κινήθηκαν και στο ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή ομιλία του κ. Τσίπρα, με το αναμάσημα των “επιτυχιών” της κυβέρνησής του στην προώθηση του αντιλαϊκού έργου, είχε στόχο αφενός τον αντιπερισπασμό για την τεράστια καταστροφή στο Σαρωνικό, που φέρει τη σφραγίδα κυβέρνησης κι εφοπλιστών, αφετέρου να δώσει το σύνθημα για τη γρήγορη προώθηση και των νέων μέτρων της γ’ αξιολόγησης.

Ο Περισσός επισημαίνει ότι Κάθε μέρα αποδεικνύεται όλο και περισσότερο γιατί είναι ανάγκη ο λαός ν’ απορρίψει τόσο την κυβέρνηση, που με την πολιτική της οξύνει την επίθεση στα εργασιακά – λαϊκά δικαιώματα, πουλώντας δήθεν ευαισθησία.