ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ύποπτη» τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Θράκης» - Δ. Καμμένος: Θα την καταψηφίσω

Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2017, 19:51 / Ανανεώθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2017, 08:17
Facebook Twitter Whatsapp

Σάλο έχει δημιουργήσει τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που σύμφωνα με νομικούς κύκλους ανοίγει "παραθυράκι" για την αναγνώριση της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης ως τουρκικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σάλο έχει δημιουργήσει τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που σύμφωνα με νομικούς κύκλους ανοίγει "παραθυράκι" για την αναγνώριση της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης ως τουρκικής. 

Την απόσυρση της προβληματικής, υπουργικής τροπολογίας που ανοίγει νέο δρόμο για την αναγνώριση της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης" ζητά και  ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ  κ Δημήτρης Καμμένος.

Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δ Καμμένος χαρακτηρίζει την προωθούμενη ρύθμιση "επιπόλαιη" και "εθνικά επιζήμια" και προαναγγέλλει πως ο ίδιος θα την καταψηφίσει.

"Eίναι μία επιπόλαια τροπολογία.Πως αλλιώς να εξηγήσω ότι παρ ολίγον να 'αναγνωρίσουμε' δια νόμου "Τούρκους" στην Θράκη μας;
Αποδεχόμαστε μήπως ότι καταστρατηγούμε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όσων αυτοπροσδιορίζονται ώς "Τούρκοι Δυτικής Θράκης" με δική τους ΄σημαία΄;

Αναμένω την απόσυρση αυτής της Εθνικά Επικίνδυνης "πρωτοβουλίας".Προσωπικά θα την καταψηφίσω, εάν τελικά κατατεθεί ως έχει. Η Ελλάδα είναι υπέρμαχος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεν χωρεί καμία αμφισβήτηση πάνω σε αυτό. Στην Ελλάδα ζει μία θρησκευτική μειονότητα με μέλη της Έλληνες πολίτες.Όμως όταν σαφής σκοπός του σωματείου ήταν η προώθηση της ιδέας ότι υπάρχει στην Ελλάδα μια εθνική μειονότητα...αλλάζει το αντικείμενο της συζήτησης".

Ο κ Καμμένος επισημαίνει  επίσης πως "Η Συνθήκη της Λωζάνης αναγνωρίζει θρησκευτική και όχι εθνική μειονότητα.Το σωματείο επιδίωκε να διαδώσει την ιδέα της ύπαρξης μιας τουρκικής μειονότητας στα πλαίσια του ελληνικού κράτους και να εξυπηρετήσει έτσι συμφέροντα τρίτου κράτους (ήτοι της Τουρκίας).
Ξεχνούμε ποιοι μιλούν ανοιχτά για “ανεξαρτητοποίηση” της Θράκης και κατάληψής της από την (κατ’ αυτούς) “μητέρα Τουρκία;

Περαιτέρω και προς ενημέρωση όσων αγνοούν τις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης, σύμφωνα με το καταστατικό του σωματείου «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» μεταξύ άλλων αναφέρεται:..«όπως εργαστεί υπέρ της πνευματικής, σωματικής και ψυχικής διαπαιδαγώγσης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, να δημιουργήσει μεταξύ αυτών ειλικρινείς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης και να συμβάλει εις την μεταξύ των Τούρκων της Δυτικής Θράκης διάδοση των πνευματικών, κοινωνικών και θρησκευτικών μεταρρυθμίσεων των προελθουσών εκ της Τουρκίας μεταπολιτεύσεως».
Θυμίζω επίσης ότι υπάρχει αρνητική εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»!" και καταλήγει η δήλωση του λέγοντας "Ελπίζω οι υπεύθυνοι εισηγητές τώρα που διάβασαν το καταστατικό της "Ένωσης.." να ανακαλέσουν. Να αποσύρουν αυτή την Εθνικά επιζήμια τροπολογία".

Η τροπολογία να θυμίσουμε  θα τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής τις επόμενες ημέρες. Υπάρχουν βουλευτές και άλλων κομμάτων που αντιδρούν και θα καταψηφίσουν την επίμαχη τροπολογία.