ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση της ΝΔ στο ΕΣΡ για τις δημοσκοπήσεις

Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου 2017, 11:19 / Ανανεώθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2017, 12:23
Παρέμβαση της ΝΔ στο ΕΣΡ για τις δημοσκοπήσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Παρέμβαση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με στόχο τη διασφάλιση της νομιμότητας στη διεξαγωγή και τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων άσκησε σήμερα, Τρίτη, η Νέα Δημοκρατία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρέμβαση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με στόχο τη διασφάλιση της νομιμότητας στη διεξαγωγή και τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων άσκησε σήμερα, Τρίτη, η Νέα Δημοκρατία.

Το θέμα έθεσε, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρουμάνο, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου Μιχάλης Μπεκίρης, μετά τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης από την εταιρία «Commonview».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, με βάση το νόμο 3603/2017, «προκειμένου να είναι νόμιμη η δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης, επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, η αναφορά του αριθμού εγγραφής του φορέα που πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση, στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων» και υπογραμμίζεται ότι, «από έναν πρόχειρο έλεγχο στα αρχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ, σύμφωνα με τον νόμο, προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία δεν περιλαμβάνεται στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων».

Καταλήγοντας, ο κ. Μπεκίρης ζητά από το ΕΣΡ να επιληφθεί της υπόθεσης και να πράξει τα δέοντα «προκειμένου να ελεγχθεί η προέλευση της εν λόγω εταιρείας και η τυχόν παραβίαση των όρων δημοσιότητας και διαφάνειας που θέτει το ισχύον νομικό πλαίσιο για τις δημοσκοπήσεις».

Να θυμίσουμε πως χθες, Δευτέρα, πηγές της Κουμουνδούρου επικαλούμενες στοιχεία μιας σειράς από δημοσκοπήσεις σχολίασαν με νόημα τα αποτελέσματα αναφέροντας ότι «Η επιλογή της ΝΔ να ακολουθήσει το δρόμο της καταστροφολογίας και του μηδενισμού την έχει οδηγήσει σε απόλυτο αδιέξοδο».

Λίγη ώρα αργότερα, η ΝΔ σήκωσε το γάντι και απάντησε μέσω κύκλων της πως «η παρέα του Μεγάρου Μαξίμου για μεγάλο διάστημα κατήγγειλε συλλήβδην τις εταιρείες δημοσκοπήσεων».

«Τώρα βγάζει non paper χρησιμοποιώντας στοιχεία μιας άγνωστης εταιρείας εκτός συστήματος πιστοποίησης, εκτός ΣΕΔΕΑ, εκτός οποιουδήποτε ελέγχου, χωρίς καμία παρουσία και εκπροσώπηση. Η προπαγάνδα τους δεν έχει όρια» τονίζουν από τη ΝΔ και καταλήγουν: «Η Νέα Δημοκρατία αύριο (σ.σ. σήμερα) προσφεύγει στο ΕΣΡ προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση της νομιμότητας στην διεξαγωγή και δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων».