ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ποτάμι: Είμαι της «σχολής Μακρόν» κι ο Μακρόν ήταν της «σχολής Ποτάμι»

Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου 2017, 15:52 / Ανανεώθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2017, 18:49
Το Ποτάμι: Είμαι της «σχολής Μακρόν» κι ο Μακρόν ήταν της «σχολής Ποτάμι»
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν υπάρχουν αριστερές και δεξιές λύσεις. Αυτή τη στιγμή τα προβλήματα της χώρας είναι μεγαλύτερα από τις διαχωριστικές αυτές γραμμές» δήλωσε σε συνέντευξή του στο Best TV, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Δεν υπάρχουν αριστερές και δεξιές λύσεις. Αυτή τη στιγμή τα προβλήματα της χώρας είναι μεγαλύτερα από τις διαχωριστικές αυτές γραμμές» δήλωσε σε συνέντευξή του στο Best TV, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, υποστήριξε ότι οι λύσεις που πρέπει να ληφθούν στα προβλήματα θα πρέπει είναι λογικές και τολμηρές και συμπλήρωσε «να δανειστούμε λύσεις είτε από την κεντροαριστερή είτε από την κεντροδεξιά σκέψη». Μάλιστα αναφέρθηκε και στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν , λέγοντας Είμαι της "σχολής Μακρόν" κι ο Μακρόν που είπε τα ίδια είναι της "σχολής Ποτάμι"», τόνισε, ενώ επανέλαβε την πεποίθησή του ότι μπορεί να επιτύχει ποσοστό 15% στις εκλογές. Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για το μπλοκάρισμα των επενδύσεων που θα φέρουν θέσεις εργασίας.

Ως προς τη συνεργασία με πολιτικούς που έχουν κυβερνήσει, επεσήμανε ότι δεν την απορρίπτει συλλήβδην. «Υπάρχουν θετικά παραδείγματα από το παρελθόν, αλλά αλίμονο εάν πούμε ότι θα μας κυβερνήσει το παρελθόν. Πρέπει να έχουμε ένα μείγμα πολιτικής που θα περιλαμβάνει τα θετικά παραδείγματα, τη θετική εμπειρία και πολύ νέο αίμα. Έχω πάρει τα μαθήματά μου από την πολιτική αυτά τα τρία χρόνια και πιστεύω μπορούμε να φτιάξουμε ένα ισχυρό προοδευτικό Κίνημα που θα κυβερνήσει τον τόπο με διαφάνεια, σύγκρουση με συμφέροντα και συντεχνίες, για το κοινό καλό και όχι το καλό των κομματικών φίλων», είπε και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν για «τη μεγάλη οικογένεια του Κέντρου». «Η δική μας προσπάθεια είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι χρειαζόμαστε ένα νέο προοδευτικό κίνημα που θα περιλαμβάνει σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθερους, κεντρώους, κεντροαριστερούς, οικολόγους, όλους αυτούς που θα πρέπει να δώσουν το "παρών" για τη μεγάλη οικογένεια του κέντρου. Πρέπει να ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι, ώστε οι πολίτες να βγάζουν τις ηγεσίες των κομμάτων κι όχι αυτές να βγαίνουν από κάποιες κομματικές συναντήσεις».

Η ίδια η διαδικασία προσδιορίζει το πολιτικό στίγμα του φορέα. «Η εκλογή αρχηγού είναι καθοριστική. Όταν εκλεγεί ο Σταύρος, είναι σαφές ότι αυτό το στίγμα δεν θα είναι κρατικίστικο, δεν θα είναι λαϊκίστικο, αν εκλεγεί κάποιος άλλος θα έχει κάποιες άλλες απόψεις. Η πολιτική πλατφόρμα του κάθε αρχηγού θα είναι το καθοριστικό στοιχείο για να ψηφίσει ο κάθε πολίτης».