ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποσύρθηκε η τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - Θα επανακατατεθεί σε 10 μέρες

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου 2017, 22:34 / Ανανεώθηκε 20 Σεπτεμβρίου 2017, 08:29
Αποσύρθηκε η τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - Θα επανακατατεθεί σε 10 μέρες
Facebook Twitter Whatsapp

Απέσυρε όπως αναμενόταν ο υπουργός Δικαιοσύνης, την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης που εγκαθιδρύει δικαίωμα σε αυτόν που έχει πετύχει θετική απόφαση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να επανεξεταστεί η υπόθεσή του από τα ελληνικά δικαστήρια σε διοικητικό επίπεδο, προχώρησε ο Σταύρος Κοντονής.

 Ανταποκρινόμενος στο αίτημα του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου αλλά και υπό τη πίεση της δοκιμαζόμενης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ο υπουργός δήλωσε πως αποσύρει τη διάταξη προκειμένου να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος των δέκα ημερών προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και να επανακατατεθεί. «Ενημερώθηκα από τον εκπρόσωπο της χώρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης ότι ακυρώθηκε η συνεδρίαση (αφορούσε τη καταδίκη της χώρας μας για τη μη υιοθέτηση της οδηγίας) και μας δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθούν καλύτερα τα κόμματα τι λέει και τι επιδιώκει η συγκεκριμένη διάταξη», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Τι λέμε λοιπόν! Έχουν βάση αυτές οι γελοιότητες που ακούστηκαν από τους φασίστες πως με αυτό τον τρόπο επιβάλλουμε την αναγνώριση τουρκικών σωματείων; Η διάταξη εγκαθιδρύει δικαίωμα σε αυτόν που έχει πετύχει θετική απόφαση να επανεξεταστεί από τα δικαστήρια που θα αποφασίσουν κυρίαρχα και δεν υποχρεούνται να εναρμονίσουν τη διάταξη με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Όλες αυτές οι γελοιότητες από το βήμα της βουλής το μόνο που κάνουν εκτός από το να γίνονται καταγέλαστοι είναι να προσφέρουν κακές υπηρεσίες γιατί ανοίγετε θέματα εκεί που δεν υπάρχουν».

Ακόμα επιτέθηκε με σφοδρότητα στη ΝΔ λέγοντας πως δεν εξέφρασε άποψη επί της ουσίας της τροπολογίας και σημείωσε: « οι φανατικοί μένουμε Ευρώπη τι λέτε για την ουσία; Εσείς είχατε νομοθετήσει το ίδιο ακριβώς πράγμα για ποινικές υποθέσεις για τα διοικητικά δικαστήρια θα μας πείτε τι λέτε; Ή θα μείνετε εκτός συζήτησης;». «Είναι υπεύθυνη στάση αυτή του κόμματός σας; Τι είστε πολιτικά σχιζοφρενείς; Συμφωνούμε αλλά δεν ψηφίζουμε γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε θέμα», είπε.