ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Τσιρώνης στο «Ακραίως»: Η κυβέρνηση έχει πάντα ευθύνη για όλα - Δεν υπήρξε ολιγωρία

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2017, 11:02 / Ανανεώθηκε 20 Σεπτεμβρίου 2017, 14:50
Γ. Τσιρώνης στο «Ακραίως»: Η κυβέρνηση έχει πάντα ευθύνη για όλα - Δεν υπήρξε ολιγωρία
Facebook Twitter Whatsapp

Επέμεινε στην άποψή του ότι την ευθύνη για την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό έχει η κοινωνία που εξαρτάται από το πετρέλαιο διατύπωσε εκ νέου στο "Ακραίως" και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Αγ. Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης.

Επέμεινε στην άποψή του ότι την ευθύνη για την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό έχει η κοινωνία που εξαρτάται από το πετρέλαιο ο αναπληρωτής υπουργός Αγ. Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης μιλώντας στο «Ακραίως» και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο:«Θα επιμένουμε ότι πρέπει να αναζητούμε την αιτία του κακού, που είναι η ρύπανση. Τα κόμματα έχουν αντισταθεί σε αυστηροποίηση των κανόνων προστασίας. Όμως μπαίνει ο παράγων κέρδος και τότε έχει γίνει το κακό. Φταίει η κοινωνία και η οικονομία που εξαρτώνται από το πετρέλαιο.
Θα πρέπει να απεξαρτηθούμε από το πετρέλαιο.Υπάρχουν πολύ ισχυρά πετρελαϊκά λόμπι».

Παράλληλα ο κ. Τσιρώνης μίλησε για άμεση αντίδραση της κυβέρνησης και ότι μέχρι τώρα έχει απαντληθεί εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό από το πετρέλαιο που υπήρχε μέσα στο πλοίο. Σας διαβεβαιώ ότι αν δείτε ανάλογα ατυχήματα ότι ο χρόνος αντίδρασης υπήρξε ταχύτερος από ό,τι στο παρελθόν.
Το πετρέλαιο που μαζεύτηκε ήταν πολύ περισσότερο από άλλα ατυχήματα.Να θυμίσω ότι στο προηγούμενο ατυχήμα στην Αττική διέρευσαν 800 τόνοι».

Όπως, επίσης, τόνισε: «Η κυβέρνηση έχει πάντα ευθύνη για όλα. Αλλά δεν υπήρξε ολιγωρία. Το πετρέλαιο που μαζεύτηκαν ήταν το περισσότερο που θα μπορούσε να μαζευτεί. Να φανταστείτε στο Sea Diamond τόσα χρόνια μετά δεν έχει γίνει ακόμα απάντληση».

Ερωτηθείς, τέλος, για τις ανεμογεννήτριες, ο αναπληρωτής Υπουργός απάντησε: «Υπάρχει μια επανάσταση στον τομέα της οικολογίας, στο πετρέλαιο είναι η οπισθοδρόμηση. Και η ανεμογεννήτρια πρέπει να χωροθετηθεί σωστά. Είμαστε υπέρ των ανεμογεννητριών».